17 mars 2009

Förkylning


En elak förkylning hoppade på mig i helgen. Men jag fick i alla fall klart min lilla kungsfiskare. Den fibermixen, 50/50 merino-silke, gav mersmak, kan jag säga. 200m 2-trådigt garn blev det, inte illa på 50g. Den hade kunnat spinnas tunnare faktiskt, en bra fiber för fjäderlätta spetssjalar. Denna ska nog bli en julklapp så detta blir nog det sista som syns här på ett bra tag.
Lite stickat på mitt nya soff-projekt blev det också. Målet idag är att få blockat axelband nr två till Nadine. Men först lite te till för halsen. Det första jag fick höra i morse var - Godmorgon min lilla snarkmaskin. Och det känns verkligen raspigt i halsen. Tror jag ska sova en stund till också. Kanske återkommer i eftermiddag.

2 kommentarer:

Elisabeth sa...

Vackert blev det! Jag tror mitt skall bli tretrådigt, när jag en gång blir klar med det.

Det är typisk tid för förkylningar - det känns värmare, av med jackan och på med förkylningen.... Våren har kommit till Uppsala, och barnen kommer hem med genomblöta kläder, så vi kör med Kleenex här med. Krya på dig!

fale artut sa...

Så vackert! Här är det också förkylt, men jag kan ju inte klaga för med ett liv "mitt i virus", där alla har varit förkylda utom jag, är det ett under att jag klarat mig så länge!
Det är så roligt att se vad andra spinner och gör för fina saker! Mera te och Kahn Jang åt snörvel-och-host-folket! Kram!