25 mars 2009

Tjyvstart


Bakstycket till Nadine ser inte så fint ut just nu, men snart är det färdigt. Jag räknar med att kunna blocka det till helgen, så då är det ju ganska ok att tjyvstarta lite med nästa grej, eller hur? Man måste ju provsticka och kolla så man har alla stickor man behöver. Det var tur att jag gjorde en liten provstickning, för jag behövde byta från 9mm till 7 och från 6,5mm till 5,00 för att hålla maskantalet. Har märkt att det ofta blir så på amerikanska beskrivningar. Stickar de extremt hårt? För så löst stickar jag inte.

Nästa project blir alltså Louisa, även den från French Girl Knits. Jag är bara helt förälskad i den boken. Garnet är Gedifra Opulenz, 55% ull, 40% akryl och 5% polyester. Ovanligt lite naturligt material för att vara mig, men ibland kan jag tänka mig att göra undantag. Även nadine ovan är ju väldigt stor andel konstmaterial, men ibland passar det. Bara det känns bra och inte blir för statiskt.Och så måste jag visa lilla FrouFrou-knoppen som blivit en vacker blomma. Det kommer ett par knoppar till i samma klase, men de är lite sena.


4 kommentarer:

fale artut sa...

Så vacker blomma! Du stickar Fale fina saker, jag får nöja mig med tröjan, den känns mjuk o go! Hoppas att den inte blir för kort, då gråter Fale Artut.....

Rosenvante sa...

Den där Louisa är snygg. Vilken färg ska du ha? Jag skulle kunna tänka mig något pastellaktigt. Tänk med vita jeans och lite solbränna, jättesnyggt.
Jisses vilken fin bild på blomman, så vill jag också kunna fota, men min kamera och jag vill inte alltid lika.

Elisabeth sa...

Å, jag vill också - fast jag har nog tillräcklig många projekt.... Snygg akvamarin!

teresa sa...

Blir mer o mer sugen på den boken! Å blomman, den är ljuvlig..