30 mars 2009

Shopping och piggare Kisse


Nu är Madicken piggare även om hon inte är fullt så pigg som hon var innan och hon har nog tappat ett halvkilo på köpet. Så nu får vi bara se till att göda henne lite så kanske hon mår ännu bättre. Hon fick njursvikt i fredags och hon har nu fått specialdiet. Jag har varit hemma idag och ett nytt begrepp har myntats på jobbet - VAK - Vård Av Katt.

Fick precis besked från veterinären att hon har en infektion också och behöver penicillin. Stackars liten.

I eftermiddags smet jag ner på stan i några ärenden för att få lite frisk luft. Luft var det ju gott om och frisk var den också, lite väl kyligt utan vantar och mössa. Jag har ju fått för mig att det är vår nu. Men jag kom i alla fall hem med en påse full av godsaker (som vanligt). Förutom det som syns på bilden, som var det som jag faktiskt skulle ha tag på idag, så blev det lite badbomber i form av påskägg och påskharar, schampo och balsam från Lush, en favvisbutik speciellt på vintern när det blir mkt bad.

Sedan har jag en bekännelse - jag har börjat ett nytt sticke igen. Den här gången blev frestelsen för stor när jag hittade mönstret för Leyburn Socks. Det var ett annat sätt att göra tån som lockade och jag har aldrig stickat från tån upp och så hade jag ju garnet från Garn och Te bytet liggande så jag kunde inte motstå frestelsen. Men vad gör det. Om jag skulle behöva en ursäkt så är det i alla fall något nytt och att lära sig nya saker är bra för både kropp och knopp.

6 kommentarer:

Tant Kofta sa...

Gott att läsa att kissen är bättre.
Vad gör det att ha några sticken på gång,de blir ju inte förstörda av att ligga till sig lite.

kristina sa...

Tråkigt när katten är sjuk, men med medicin skall den förhoppningsvis bli frisk! Lycka till med nya sticket!

Signe sa...

Hoppas katten mår bättre.
Man skall aldrig be om ursäkt för en ny stickning, det är en del i den kreativa processen :). Jag fungerar så i alla fall. Får jag sätta händerna i det som känns roligast för stunden så blir det mesta faktiskt klart så småningom. Det kanske bara tar lite längre tid...

Elisabeth sa...

Hon ser lite tunn ut, stackarn! Hoppas allt går bra. En av våra tidigare katter hade njursvikt för ett tag sedan, och då blev det specialdiet från djurdoktorn, som katten hatade.... Om det blir mer VAK kan ju sticckning behövs, eftersom jag kommer ihåg att Madicken tycker om att ligga i kneet då!

The Willow Fairy sa...

Madicken låg i knät hela dagen igår medan jag stickade på Louisa. Sedan när sambon kom hem så dög inte han för han hade ju gått till jobbet och lämnad madick glömmer inte så snabbt.....

Linda sa...

Stackars lilla katten! Hoppas hon mår bättre.