05 mars 2009

Tomater, tulpaner och toppTitta vad som hade tittat upp i morse. Små-tomater. Jag sådde i lördags. Så nu har jag stängt av elementet i köket och satt på extralyset, så att de inte ska ränna iväg för mkt.Sedan i eftermiddags var jag på stan. Hade en liten ursäkt att jag ville ha tag på något litet till mitt Irlandspaket som ska iväg nästa vecka, men egentligen var jag var helt enkelt shoppingsugen. Resultatet blev en bukett tulpaner av en sort jag inte sett förr och två härvor garn. En härligt lila-melerad härva LuccaFino merino och en grön/guldbrun Araucania.Brilla toppen etapp ett är klar. ligger och blockas på vardagsrumsmattan. Nu ska det bara till en halsringning och nederdel.

6 kommentarer:

Rosenvante sa...

Fina garner, först blev jag förtjust i det lila men efter en stund tog det gröna över. Så fina jordfärgade färger eller vad man nu kallar det. Vet du vad du ska göra av garnerna?

The Willow Fairy sa...

Det grna blir nog muddar, köpte bara 100g, föll för jordfärgerna som du sa, kan kännas lite höstliga kanske, men jag antar att det blir höst någon gång i år också. Det lila har jag inte bestämt än 100g 420m merino. Inte diirekt sockgarn så det blir kanske en liten axervärmare eller något åt det hållet.

mc-chick sa...

oj va fort dom kommit upp!! Hm man kanske skulle ta o sätta lite tomater...

Garntrollet sa...

Vilka härliga garner och vilka snabba tomater! Jag har inte planterat mina frön än, kanske börjar bli dags.

Är det Aysen, Araucania? Det är så msigt, fast det luddar ganska mycketsom vantar. Vilken häftig tulpan!

The Willow Fairy sa...

Stämmer, det är Aysen - kanske blir något annat än muddar, har funderat lite på någonting mellan fuskkrage och halsduk. Just nu ligger det i skattkammaren och lyser.

Monica Hansen sa...

Såna mattor har jag också och visst är de bra för blocking, och lättstädade, det gillar jag. Köpte mina på jotex..