19 februari 2009

Vad är på gång?

Jag har vissa problem med att hålla mig till ett eller två projekt. Helst vill jag starta ett eller två i veckan. Jag är ju inte ensam om det här problemet, många stickbloggar har tagit upp detta. Orsaken som jag ser det är ju att man ser vad andra gör, man ser vad som finns i alla affärer och hela webben i övrigt vimlar av härliga mönster och modeller, och detta utan att man ens behöver sticka näsan utanför dörren. Det väcker någon primitiv samlarinstinkt i oss, eller hur.

Problemet är att man blir ju aldrig klar med något, om man inte har en dead line då förstås, som julafton, födelsedag eller något annat tillfälle. Då brukar det bli klart i tid.

Jag har gjort det förrut - satt upp strikta påbörjar-förbud. Nu har jag gjort det igen. Så nu får jag bara sticka på två saker samtidigt, ett större projekt och ett mindre. Det lilla för att jag ska ha något mer mobilt till jobbet, bussresor och andra tillfällen. Det stora sitter jag med i soffan.

Så vad håller jag på med nu då.

Mitt stora projekt är en sjal som inte blir så bra på bild just nu, det är mest en stor ullig hög, men den är snart klar hoppas jag. Det är en julklapp som inte klarade sin dead line. Jag har istället lovar att skicka över den till Irland före St. Patrick's Day.

Mitt lilla projekt är egentligen en början till nästnästa stora projekt. Kunde inte låta bli att tjyvstarta på en modell från French Girl Knits.Så det blev Nadine, spetsen är ju inte så stor, mera som en smal halsduk, inte svår heller. Passar bra på fikaraster när man inte vill vara helt asocial.

Sedan har jag ju alltid något på gång på spinnrocken också. Just nu är det en Alpacka från Spinspiration i färgställningen Blå drömmar som ska bli tvåtrådigt ihop med BFL i färgen Moln. Kommer att bli ljuvligt pastelligtOch titta nu har jag lärt mig länkar också. Går framåt med stormsteg. Bloggers hjälpsida är helt klart ett bra stöd. När till och med jag kan förstå vad som menas då är det bra skrivet.

1 kommentar:

Anna sa...

Åh så kul med en spinnare till! Ditt garn ser vackert ut!