19 mars 2009

Ännu en solig dag

Oj vilken härlig vår. Stack näsan utanför dörren idag och kände lite på vädret och vad gled förbi om inte en läcker svart Kavasaki...mmmmm...... Ska bli bra väder till helgen, då ska det bli premiär. Och titta vad min lilla älskling kom hem med till mig idag....


Nya varma handskar, sitter som en smäck.

Vad har jag annars gjort idag. Sått lite astrar och fler flitiga lisor. Spunnit färdigt Gräs BFL. Jag har börjat tvinna ihop Östersjön med Gräs också.


Jag har suttit och läst lite i The Intentional Spinner. Det är min första bok om spinning och eftersom jag inte gått en enda kurs så var det första gången jag förstod termer som "Worsted draw" och "spinning from the fold". Saker jag gjort i flera år utan att veta vad det heter. Jag har insett att alla mina garner ser likadana ut. Visst olika tjocklek, olika färger, olika material, men i princip samma teknik. Jag har det senaste året provat på entrådigt garn och allra senast Long draw. Kul att kunna variera sig även om det känns konstigt till att börja med. Därför ska det bli extra kul att gå två hela dagar på kurs och kunna lära sig ännu mer.

Jag hade ingen möjlighet att vara med på Stickfest i Väst som går av stapeln nästa helg, men jag tänkte åka upp på söndagen och kika på spinnrockar och annat som kan tänkas finnas på "Torget". Skulle gärna vilja ha en ny spinrock, en med fler utväxlingsmöjligheter eller en portabel, kanske finns någon kombination. Tar två timmar med kommunala medel enkel väg, men det är ju bra sticktid.

3 kommentarer:

Rosenvante sa...

Du får ta det försiktigt när du gasar iväg nu då efter din förkylning. Du är flitig du med ditt spinnande. Det låter så kul att få spinna sitt eget.

Astrids handarbeten sa...

Luktar det gott om vanliga karamellfärgen också? Det är nog det bästa med Kool-Aid, att det luktar så gott om garnet sen.
Tänk vad sugen man blir hela tiden på att göra nya saker. Funderar på att sätta in en blocketannons och köpa spinnrock..Ska försöka behärska mig.

The Willow Fairy sa...

Karamellfärgen luktar ingenting, men färgerna är rolig. en liten varning - att spinna är beroendeframkallande. ....