29 mars 2009

Konstig helg


Ingenting blev riktigt som det skulle denna helgen. Inget jobb, inget mc-åkande, ingen tur till Grötö, ingen färdig Nadine.......Istället blev det nattvak över sjuk kisse. Hon mår lite bättre nu och jag hoppas att denna natten blir lite lugnare än de två föregående. 3-4 timmars ej-sammanhängande nattsömn ett par dagar i rad sätter sina spår. Orkar inte direkt ta mig för så mkt. Men vad gör man inte för de små liven, all tidigare irritation över leriga tassar, och dödade villebråd är då helt borta för de är ju trots allt en i familjen. Nu är ju Madicken innekatt, så några döda fåglar, skogsmöss eller harpaltar har hon inte släpat hem, jag tänkte mest på Catarinas lilla Ville som inte gjorde Matte så glad idag.

Men Earth Hour igår var fin. Rofylld tystnad utan TV, man kunde ge och få odelad uppmärksamhet och prata om saker som betyder något. Det var en skum känsla när man stängde av TVn - jaha, vad ska man göra nu då - for genom hjärnan innan man sa till sig själv på skarpen att skärpa sig, du kan vl klara dig utan TVn i 60 ynka minuter. Och det blev så trevligt och mysigt och kvalitativt att man funderade över varför man inte gör så oftare.

Och vädret idag är härligt. Det blev en liten promenad men titt efter vårtecken och visst hitade man en del. Det gäller att njuta av det lilla medan man kan.


4 kommentarer:

Catarina sa...

Åhh..hoppas kissemiss mår bättre nu...?
Finns inget värre än när de blir sjuka! :(

Elisabeth sa...

Stackars pusen. Det är illa när djuren blir sjuka, inte vill de gosa och inte kan man ge dem mycket av mediciner, och man vill så gärna hjälpa. Vad är fel med henne?

Garntrollet sa...

Åh, hoppas att kissen mår bättre!

Härliga vårbilder.

TV-programmet handlade om hur man sedan mitten av 1800-talet (I England) avlat fram hundar endast på utseende (och inte efter deras arbetsförmåga, som det var innan). Nu skulle hundarna endast behaga ögat och vara sällskapsdjur till rika victorianska (?) damer. Kanske finns programmat att se på SVT's websida. Det var ganska många engelska veterinärer som utrtyckte precis vad det handlar om: muterade, vanskapta freaks.

teresa sa...

Katter är viktiga! Var kattvakt åt sjuk katt en lördag för några veckor sedan - mysigt. Hoppas hon kryar på sig!