03 oktober 2009

Dagens ros och en kopp teTror ni på tankeöverföring? Det gör jag, för det händer hela tiden och idag hände det igen. Kanske bara ett sammanträffande? Tror vad ni vill.

I måndags skickade jag efter mycket om och men äntligen iväg ett rejält försenat paket till min vänninna B på Irland. Lite ditt och datt som jag samlat på mig, lite bandvävskedar hon beställt från Glimåkra genom mig, lite ullprover, jag ni vet sådant där hopplock som är så kul att få.

Jag hade inskaffat ett sådant där nytt postpaket som man kan skicka upp till 2kg i och beroende på vad man skckar så är det i omöjligt att nå denna gränsen. Jag lyckades - jag stoppade i 2 x 250g Gudbrandsdalens mesost för att få lite extra tyngd, vet ju att hon gillar den. Jag vakuumförpackade ull på jobbet för att det skulle få plats så mkt som möjligt och jag stoppade in saker lite här och var och vägde och grejade. Till slut så hade jag lyckats - Paketet var proppfullt och vägde 1996 gram !!! Slå det om ni kan. Glatt sprang (körde) jag till posten och skickade hela härligheten.

Senare samma kväll kom jag på en sak... jag hade inte skrivit något brev... Nåja det kunde jag skicka nästa dag... Nästa dag var jag förkyld och sedan blev det värre. Inte för att gå in på detaljer, men jag har varit lite dålig denna veckan - det har involverat operation och sjukhusvistelse - så något brev blev liksom inte skrivet och postat.

Idag kom jag på det igen och jag tänkte att eftersom postgången till Irland ofta är lite långsam så kan jag nog hinna före om jag skickar ett mail. Så jag skrev ett långt mail och tänkte mkt på henne och jag hade knappt skickat mailet innan hon, utan att ha läst sina mail, ringde. Då hade hon fått paketet igår redan och vi pratade en lång stund.

Hon avslutade på ett väldigt gulligt och så typiskt Irländskt sätt - Hon önskade att hon kunde komma över och laga mig en kopp te. Så dagen ros går till B och en kopp te till alla som behöver lite omtanke - det krävs så lite ibland.

Ps. B bakar världens godaste Kitchen Sink Cookies och de ser precis ut som på bilden.

6 kommentarer:

mc-chick sa...

Hoppas att du mår bättre nu!! och att du iaf kan sticka i sängen.
många kramar till dig!!

Sunna sa...

Tack för te och tanken, kändes som om jag behövde det. Hoppas du mår bättre

fale artut sa...

Allt gott till Dig! Hoppas att du mår bättre!

Rosenvante sa...

Men ojdå, vad du råka illa ut. Hoppas du är på benen och mår bättre nu. Jag tror också på tankeöverföring, vet inte hur många gånger jag råkat ur för att ringa och att samma person ringer mig samtidigt så vi möts på mitten utan att signaler kommit fram, lite läskigt fakiskt.
Sköt om dig nu.

Annepålandet sa...

Ja, men da sender jeg deg en kopp te - av den beste sorten - og håper du har det bedre nå. Håper det ikke var noe alvorlig, og at det går fremover med deg! Ha en fin søndag!

Anonym sa...

Tankeöverföring? - absolut! Men det gäller att hitta rätt frekvens att sända på. Bäst lyckas jag i alla fall med mina hundar. De har absolut gehör för detta fenomen antagligen för att de inte har något språk - och jag har lärt mig (efter många års träning) att uppfatta deras "sändningar" till mig. Låter som hokuspokus och lullull, men det fungerar.