07 oktober 2009

Glanskörsbär och solnedgång


Låter som härliga naturupplevelser, men det handlar om fibrer. Silket jag fick i förrgår i posten är uppspunnet och resultatet blev som barken på ett glanskörsbär.Tillsammans med en BFL/kidmohair blandning också i färgställningen bark blev det 390m tvåtrådigt, supermjukt, lyxigt julklappsgarn. Mer avslöjar jag inte här...ännu...Solnedgången från fberklubben kom hem från posten igår och när jag packade upp den på köksbordet slog det mig att det var samma färger som gick igen i den lilla söta - troligen sista - buketten blommor som Mamsen hade med sig igår när hon var inne och pysslade om sin konvalecent med pannkakor och annat gottigt.

Roiboos téet från söndagens presentkorg var också matchande rosa. Klicka på bilden och se de härliga färgerna på dahlior, lejongap och höst anemoner. Färger man blir glad av.

Idag är jag lite trött och jag tror jag ska sitta i sängen, blogga, sticka och dricka te... Ha en trevlig dag alla där ute och håll i hatten, för det ska blåsa redigt dag har jag hört.

18 kommentarer:

Elisabeth sa...

Himmel vad fint det blev!!! Skulle önska jag fick klappa på det garnet. Bark var verkligen passande namn på den färgen. Planerna för dagen höres perfekte ut för en konvalescent. Riktigt höstigt är det. Hhoppas du snart mår bättre - jag försökte säga det här om dagen också, men då försvann min kommentar - Blogger är inte på lika gott humör bestandig....

The Willow Fairy sa...

Håller med dig, blogger kan vara något lynnig

Susanne sa...

Åh så vackert! Hösten och dess färger är så ljuvliga att det kniper i hjärtat. Ta hand om dig och pigga på dig (men det är ganska behagligt att njuta lite te på sängkanten också :)

fale artut sa...

SÅ VACKERT!!! Men, kan Tina göra sånt på beställning? Nu blev jag jättesugen på att spinna vitt silke som jag har, Tomterackarn var här i morse och hade nya idéer, han verkar aldrig trött, den lille. Är det svårt?

The Willow Fairy sa...

Jag köpte BFL/kidmohair fbrena frn Tinas sida, men silken beställde jag för att matcha men det var ett tag emmellan. Silke tycker jag är väldigt lätt att spinna. Men jag brukar vilja ha lite garn på spolen för att öka diametern och sedan r det bra att ha hög utväxling eftersom silken glider iväg s snabbt att det är lätt hänt att den blir för lite tvinnad, för mig i alla fall. annars gillar jag att spinna silke och kombinationen ull/silke tvinnade tillsammans eller spunna tillsammans är en lyxig favorit hos mig. Lycka till, bra att tomten är på hugget ;-)

Visa Lisa sa...

Nåt så VANSINNIGT vackert! Jag vill genast ha en tunn silkessjal i blankt brunrödgrå ton! Jag blev alldeles... Vacker-glad!

fale artut sa...

YES Baby!
Tomten hänger med, nu ska vi karda på altanen för det är kalasväder!
KRAM!

Rosenvante sa...

Så vackert det blev, vilken lyster och sådan härlig färg. Skönt med mammor som kommer och pysslar om när det behövs eller hur??
Hoppas du är på fötterna snart igen så du kan komma ut och njuta av hösten.

litentanta sa...

Jag fastnade för dina bilder på björken jag ;-)
Behöver kanske inte säga att jag är en sån där
som gick ut grundskolan med en svag etta i sy-
slöjd och knappt ens har en tumme mitt i handen,
snarare en varsin en stortå mitt i handen,
kan inget sånt där tjusig, varken spinna eller
sticka... *suck*

MEN, jag älskar träd, oerhört fina bilder och
ska jag banne mig ut o fota innan allt är
borta, vintern kommer ju så fort...

Härlig blogg och jag tänkte bara tala om att
nu har din uppmaning även hamnat på min blogg!

Ha det bra!

The Willow Fairy sa...

Visst är mammor bra - speciellt när de skämmer bort oss döttrar ;-)

Toril sa...

Vilken vacker bark...det ska jag försöka lägga på minnet. Ett sånt träd vill jag har i min framtida trädgård! Krya på dig:)

Therese sa...

Tack tack snälla, för tipset om fiberfestivalen! Det ger mig lite hopp, även om jag snörpligt missat den med ett par dagar! Du har rätt vi bor i ett stort land, tur att det finns internet!

Så otroligt vackert garn föresten, ett av vår naturs vackra under - och ett fantastiskt hantverk!

Catarina sa...

Så vackert att man inte kan se nog på det!

Maria sa...

Så fint med blankt så blankt garn. Lyxigt!

The Willow Fairy sa...

Tack snälla för alla uppskattande kommenatrer. Jag slickar i mig som det vore grädde. Jag måste säga att detta är ett mästerverk - vänta nej inte skryt från min sida, utan jag vill påpeka att det var Tina på spinspiration som fått fram dessa underbara färger.

Kia sa...

Det här är verkligen ett helt otroligt garn, väldigt väldigt välgjort. Grattis :)

Tina sa...

Vad fint garnet blev! Och vilken tur att du blev nöjd med färgningen - det är ju som sagt lite äventyrligt att betala för något man inte set....

The Willow Fairy sa...

Har ju alltid varit nöjd förrut så varför inte nu... Det är supermjukt att sticka i också.