18 oktober 2009

Ulterior Motive...

Redo att sticka motiv? Här kommer diagrammet för motivet. Vänster mönster och Höger mönster. Motivet börjas samtidigt som andra ökningen för tummen av "Dancing at Lughnasa Gloves"-mönstret om ni har normalsmå händer. Jag som har mindre händer än så började redan på första slätstickningsvarvet efter mudden och gjorde bara två varv mellan varje ökning för att korta ner det hela något.

Jag fick lite tips både från EvaL8 och Ullabritt i ett tidigare inlägg och jag har använt mig av båda - tack så hemskt mkt för tipsen, de underlättade väldigt.

För att komma igång med färgerna återger jag här första varvet för vänster vante (normal small):

Öka 1m höger, sticka 3, öka 1m vänster, sticka motiv över 26maskor: 6m svart, 9m rött, 1m grönt, 10m svart, sticka resten av varvet i svart.

De 26 maskor som utgör handryggen och ramen för motivet kan med fördel stickas på en och samma sticka, så använd bara tre + en sticka istället för 4+1 som man brukar vid strumpstickning. OBS! Glöm vad jag sa om att fästa trådar i tidigare inlägg... det syns visst igenom när det är väldigt olika färger...
Men vad är det för rött....? Oj en tagg visst... Ajajaj - Love HurtsVad är det egentligen för otrolig kraft som kärleken är. Spelar ingen roll hur illa det går utan gång på gång går man på den. Detta är ju alltid extra tydligt i alla filmer med kärlek som tema - all passionerad kärlek i filmens värld har ett pris ...


8 kommentarer:

textil sa...

Vad kul att följa! :-)
Man blir lite sugen på att börja sticka men det får vänta lite till...

Rosenvante sa...

Jag kan inte öppna nått av diagrammen, har inte tillgång till dessa får jag bara som svar.... känner mig lite mobbad. :D
Den filmen kommer jag ihåg, väldigt speciell.

The Willow Fairy sa...

Rosenvante - kan du prova om det fungerar nu. Jag har inte testat detta förut, så jag är lite osäker på hur det fungerar.

Toril sa...

Vilket underbart pianostycke...det berörde mitt lite ledsna hjärta idag. Vad heter filmen? The Piano? Jag måste se den. Har sett den men det var så länge sedan.

Toril sa...

Nu har jag lyssnat på den tre gånger...så underbar! Tack:)

The Willow Fairy sa...

Filmen the Piano är både hemsk och vacker och väldigt annorlunda samtidigt.

AnJa sa...

Så läckert det blir!!Nu har jag skrivit om sjalen på min blogg.

Susanne sa...

Yes, vilken underbar följetong. Jag blir så imponerad, är lite feg när det kommer till konstruktion :)