15 oktober 2009

Höstlöv, mat och ras

Igår slog frosten till på allvar och det kändes nästan lite vintrigt i luften även på dagen. Lite fina löv och kastanjer fick följa med hem.

Och titta vad min kära mor hade med sig... utöver hemmalagad ostkaka och potatis och purjolökssoppa med räkor (mums alltihopa). Hon tyckte att jag fortfarande var svullen efter operationen - nej det är bara all mat hon stoppar i mig... ;-))

Fick ett litet brev från Irland också med denna fina kylskåpsmagnet.


Någon gång i natt bestämde sig våran hylla för att det var dags att ge upp...

Vaknade och tänkte att nu är kattskrället uppe och vandrar där hon inte borde vara, men det var delar av innehållet från hyllan som bit för bit rasade i golvet. Tur att vi vaknade innan 10kg radion från förr åkte i backen, som det var så klarade sig både det på hyllan och det under hyllan hyfsat okej. Men man blir ju rädd när man vaknar så där mitt i natten...

10 kommentarer:

Cecilia sa...

En sådan tur att ni hunnit vakna och att ingen fick alltihop på sig! Det där är ju sådant man inte tror händer...

Ginas stickverkstad sa...

Det var tur att ingen var i närheten, tänk om någon fick på sig den. Underbart fat med ljus.
Kram Gina

fale artut sa...

Vackert ljusfat! Vilken mamma! Vilken kylskåpsmagnet! Ha det så väldigt bra idag!!!!

Elisabeth sa...

Så fantastiskt vackert med färgerna och ljusen på fatet - hösten har absolut de bästa färgerna och skönaste luften, även om det är på väg att slå över i brrrrvinter. I går snöade det i Uppsala.... Och vilken mamma du har! Men du, kattskräll gör väl aldrig något fel? Här sitter alltid en helt oskuldig katt och tittar mitt i ullkaos och nerrivna saker och säger tydligt "det var inte jag" :-) Hoppas ni får mycket tid att mysa du och skrället, nu nä ni är hemma. Krya på dig!

Toril sa...

Du har också en busig katt förstår jag! Ja det är inte klokt vad de hittar på ibland. Jag brukar säga till dem som är kattvakt ibland att "tänk som om du har en ettäåring i huset". Mina katter kan inte lämna något ifred så här göms allt från hårspännen, plastpåsar, garner, strumpor...
Vilket vackert fat med ljus å allt..ser riktigt höstmysigt ut! Må gott:)

maria e sa...

Vilken fin ljusgrupp i höstfärger. Nu är rätta tiden att kuraskymning med tända ljus, gosa in sig i myspläden och läsa en bok ... om stickning.
Eller för min del, åka till Egypten i 10 dagar.

The Willow Fairy sa...

Egypten - låter äckligt soligt hörru du ;-) Glöm inte sticket...

Emelie sa...

Jag har också varit med om likande. En ikea-hylla fullastad med tax-freesprit (jag var nyss hemkommen från Thailand) bestämde sig för att rasa i golvet kl 4 på morgonen. Det var en härlig morgon, först chockad av att vakna av en jättecrash, och sedan krypa runt och torka sprit och glas i en timme och samtidigt försöka hålla undan katterna från glassplittret.

Skönt att ni märkte katastrofen innan den inträffade!

The Willow Fairy sa...

Det kan man kalla för spritmisbruk ;-)

Rosenvante sa...

Vilket vackert ljusfat du fick till av höstens alla vackra färger.
Tur ni inte hade hyllan över sängen och tur ni hann få undan så inte allt brakade ner och gick sönder.
Du har verkligen en toppen mamma, sådan suport är guld värt.
Hoppas du och inte hon har rätt om svullnaden nu bara, krya på dig.