09 oktober 2009

För mycket inspiration

Kan man få för mkt inspiration? Tankarna har virvlat i flera dagar nu och jag har kikat och tittat på er andra, framför allt er som blivit utmanade i samma genre som mig - Broadway Style...

Jag skulle så gärna vilja sticka bohusstickning, har varit sugen på Grön Dimma hur länge som helst, men 1200 kr för något som jag inte ens vet om jag klarar av... tror jag börjar med något mindre.

Fair Isle var jag inne på, men på något vis kändes det lite för inrutat, jag ville ta ut svängarna lite mer. Jag ville ha något dramatiskt, något åt Chicago-hållet - "He had it coming ! " - nätstrumpor stilettklackar och ATTITYD... fast samtidigt kanske lite Engelskt - Wuthering Heights, Jane Eyre, Jane Austen, hedlandskap i åskstorm, dramatiskt - romantiskt

Fundera fundera...(hela Baltazar-maskineriet var igång) Bläddrade i en tidning fick syn på detta...

Hur inne är det inte just nu med Folklore - stadiga trygga helyllegrejer som ska hålla oss varma genom finsnskrisens vinterkyla. Då slog det mig plötsligt - BRODERIER

Jag har broderat mkt i mina dagar och jag har en hel del mönster liggande. Jag satt en hel kväll och bläddrade i dessa och det var mkt minnen som kom fram, men framför allt så mycket inspiration. Det var höstlöv, bladslingor, snöflingor, abstrakta mönster, rosor...

Som en helt ny värld var det - tänk vad man skulle kunna göra om man lyckades med denna utmaningen. För att ha en lämplig canvas til detta nya konstverk satt jag sedan och bläddrade igenom över 1000 mönter på allt från muddar till vantar på Ravelry.

Vantar är en lagom storlek tänker jag. Där dök det upp dödskallar och fladdermöss och mer idéer - jag behövde rensa skallen - tog en promenad. Vad dansade förbi mig på gräsmattan utanför huset - jo en svart balong med en dödskalle.

Vad visade de på TV igår kväll - The Simpson's i Broadway Style !!!

Jag tror jag har fått för mkt inspiration (fast inte så mkt att jag städat skrivbordet...). Jag har kramp i hjärnan, men jag har kommit till följande små ledord:

Feminint med attityd
Kontrastfärger Svart + rött/orange eller så
Halvvantar

...och en liten knorr på slutet... tihi...

5 kommentarer:

mc-chick sa...

Jag följer detta med spänning!!

Emmagjord sa...

Vad roligt att se hur du resonerar dig fram. Själv tycker jag att det nästan är svårt att ta in all inspiration när den kommer från så nya håll.

miastick sa...

Ja! Broderier! Hurra- nu blev jag lite avundsjuk. Får ha en egen So You Think You Can Brodera sen. ;)

Toril sa...

Åh att brodera är så mysigt..har inte gjort det på länge..man kanske skulle göra nåt..hmm...ha en fin lördag:)

Rosenvante sa...

Ibland blir det inte bättre för att man har mycket att bläddra i, man blir kluven och förvirrad. Låter dock som du har haft många roliga idéer. Ska bli kul och se vad du väljer av alla. Dödergök gjorde jättefina vantar för ett tag sedan där hon broderade på dem. Jättehäftiga, så gå in och titta på hennes blogg, där får du säkert en massa nya idéer och tips.