11 oktober 2009

Inför startskottet

I väntan på att startskottet ska gå för So You Think You Can Knit gav jag mig då äntligen i kast med att städa rent på skrivbordet. Jag är en människa som behöver tomt rent utrymme för att kunna tänka - men mitt skrivbord är alltid överbelamrat... Jag förstår inte hur det går till...

Mitt i städyran fick jag fatt på en avbitare och hittade äntligen min plattång som varit på rymmen i ett halvår så då kunde jag ju inte låta bli att testa på ett annat sätt att göra stickmarkörer på. Jag såg några när jag surfade runt på alla SYTYCK-bloggar i morse, men hittar inte tillbaka just nu. Det fungerade alldeles utmärkt och efter lite pillande fick jag ihop 3 x 5 stycken.

Sedan passade jag på att äntligen paketera den lilla gottepåsen som ska en bit (en bra bit) norröver, ärmare bestämt till Lotta i Vännäs. Tack för att du så tålmodigt väntat på ditt paket. Jag är ingen hejare på att slå in oformliga paket, men jag hoppas det kommer fram i gott skick under veckan.

Nu kunde jag då äntligen ställa allt i ordning - Garn, anteckningsblock, skissblock, rundsticka. Tända lite ljus , laga lite te...


Jag har utöver Lisas utmaning lagt till ett utmaningsmoment själv - jag ska sticka båda halvvantarna samtidigt på Magic Loop... Har velat lära mig detta länge och kikat lite här och där och det ska nog inte vara omöjligt.

Kommer nog mest att skissa på mönstret i kväll - lite ändringar här och där givetvis, annars hade det inte varit likt mig alls - och sedan sätta igång i morgon förmiddag när jag kan vara helt ostörd hela dagen. Ska se om man inte kan hitta lite passande musik också...


Ha en trevlig kväll alla dansare...

4 kommentarer:

Rosenvante sa...

Håller tummarna för dig nu. Fina makörer du gjorde så där bara.

kristina sa...

Håller med föregående kommenterare att markörerna är jättefina, även om jag föredrar släta ringar. Jag har inte precis stickat magit loop, men tycker att det ser jobbigare ut än att sticka på strumpstickor, men det beror kanske på att jag är så van vid det. Det skall bli spännande att höra om dina erfarenheter, för jag kanske har helt fel angående mina farhågor.

The Willow Fairy sa...

Lovar rapportera så snart jag kunnat bilda mig en uppfattning. har också alltid använt mig av strumpstickor innan

fale artut sa...

Önskar dig lycka till, jag kommer att följa dig såklart! Närde en tanke om att vara med men avstod. Men det är kul att kika in lite till er andra!