16 oktober 2009

Lättroad

Man blir ganska lättroad när man inte har så mkt att göra på dagarna. Igår var det åter en fin höstdag så jag passade på att kika på detta...Fast idag är det lite ruggigare och vissa av regndropparna faller misstänkt långsamt...

Och har man nu fått en liten flaska julmust så måste man ju ha något till denna - eller hur? Så det fick bli dessa idag...

Inte så avancerat, hade en rulle färdig pepparkaksdeg från förra året i frysen. De håller väldigt bra och är bara att ta upp, tina och skiva. Dessa är efter ett recept från Kajsa Warg. Ett färdigt kit man kan köpa på Gunnebo Slott och bara röra ut i vatten och smörblandning och låta ligga över natten - enkelt och gott. Detta recept innehåller faktiskt svartpeppar varifrån kakorna fick sitt namn en gång i tiden. Så de är lite pepprigare, men goda.

7 kommentarer:

Ida sa...

Såg dina snygga bilder =) Jag har bara lite difusa minnen av 80 talet men de kanske kommer tillbaka idag =) Kram

Elisabeth sa...

Pepparkakor, mmm, såg gott ut. Det är spännande att se stickningen - vem behöver realityserier?

The Willow Fairy sa...

Har du helt rätt i, vi har ju en precis här på datorn. Vi ser valda delar av varandras liv och kan kommentera och rösta :-)

Rosenvante sa...

Det spelar väl ingen roll att det inte är avancerad bakning. Det ser ju jättegott ut.

The Willow Fairy sa...

:-) Precis vad både jag och katten tyckte, hon var uppe på bordet och snodde två när jag inte såg...

Anonym sa...

Jag är julfreak och längtar svårt redan. Pepparkakor och julmust...åhh va gott och mysigt! Försökte få tag på glögg igår, tji fick jag väl.

The Willow Fairy sa...

Har glögg hemma året runt, men den har inte fått komma fram än...