26 oktober 2009

I busskuren


Här om dagen konstaterade jag att de-tappade-vantarnas årstid hade infunnit sig.
Undra hur många vantar som tappas bort varje vinter?
Undra vart de tar vägen?
Hur många har man inte själv tappat bort, minst ett par per vinter ibland fler...

6 kommentarer:

Cecilia sa...

Men visst är det märkligt? Och ett sådant gigantiskt slöseri, för den kvarvarande vanten blir ju värdelös; hur många av oss stickar en ny högervante? Eller går med udda vantar?
En gång när jag (som vanligt!) letade efter något hittade jag en site där folk kunde skriva in och rapportera fynd och leta elektroniskt efter sina grejor. Har inte hittat den igen, ännu en sak att leta efter...

Rosenvante sa...

Brukar tänka på det när jag är och handlar. Utanför kassan finns korg med kvarglömda vantar och mössor. Såg en skinn handske på papperskorgen idag, riktigt fin var den. Ja, det är nog en hel del som ligger så där. Cecilia har en grej där, skulle ju vara bra om man kunde lägga in en bild och efterlysa.

Annepålandet sa...

Fikk en ide - hva med å ta bilde av alle ensomme votter man ser gjennom en hel vinter og lage en collage. Blir antakelig veldig mange bilder...

AnJa sa...

Och visst är det konstigt att det ofta bara tappas en vante. Tycker man borde märka tydligare om man har en vante på sig eller ingen??

Signe sa...

Ett annat liknande mysterium är vart alla udda strumpor tar vägen. Har torktumlaren en förbindelse med svarta hål i rymden????
Min son har redan lyckats slarva bort en ny jacka den här vintern, nu ville han att jag skulle sticka vantar åt honom, är lite kluven till detta.

The Willow Fairy sa...

Läste någonstans hur mycket tid vi totalt lägger på att leta efter olika saker. Kommer inte ihåg nu hur mkt det var, mn det rörde sig om år tror jag. Hemska tanke, jag som tycker jag har ont om tid som det är utan att leta efter saker hela tiden