28 december 2009

Jungle


Äntligen klar. Den har varit "nästan färdig" i flera månader nu. Men det kom lite små julklappar i vägen. Men så hittade jag den i Lördags igen när jag röjde väg till skrivbordet. Mycket annat hittades också - till slut även skrivbordet och jag fick gjort lite nytta där med. Inga roliga saker - lägga upp byxor, laga revor och annat småpyssel i den där "fixa"-högen som tydligen måste mogna ett halvår ungefär för att man ska ta sig i kragen.

Men nu var det Jungle som det skulle handla om. Bambu och silke i detta handspunna garn. Det är väldigt mycket fall i det och det känns rätt tungt, men det är inget fel på lystern i alla fall.

Istället för originalmodellens långa smala ärmar blev det en vid trumpetärm med avslut i pärlgarnet som jag gjorde av det som blev kvar av silket när jag tvinnade garnet.

Modellen är lika V-ringad bak som fram vilket resulterar i att tröjan halkar av axlarna hela tiden, så jag ska virka en liten snodd och fästa mellan axlarna baktill utav det lilla pärlgarn som är kvar. Annars är jag nöjd, ärmarna blev lagom långa, jag trodde att de skulle bli för korta eftersom jag inte hade så mkt garn kvar, men tyngden i garnet med extra hjälp av pärlorna gör att den töjer sig lite lagom.

18 kommentarer:

Cecilia sa...

Vilket garn! Och vilken tröja! Att-stolt-bäras-kategorin, helt klart.
Gott att du fick gjort lite småtråk också, men varför är det så, att det måste mogna först och sedan gör man det lätt som en plätt? Varför inte genast? Har funderat massor på det...

The Willow Fairy sa...

Säg gärna till om du kommer fram till något...

Rosenvante sa...

Jag kommer ihåg när du började på den tröjan nu när du bloggar om den. Tur du har en lösning på att den hasar ner över axlarna för den är jättehärlig.
Jag tillhör också de där som samlar på hög, sitter sen en hel dag och fixar o gnäller hur tråkigt det är. Nu för tiden har jag dock blivit bättre med mina stickningar, jag gör klart med en gång, inget ligger oklart, oinsytt eller oblockat. Det är i alla fall en framgång.

Ginas stickverkstad sa...

Såååå snygg.
Kram Gina

skruttfia sa...

Åh, du har så underbar smak både vad gäller modeller och färger... *suckar lystet och lägger mönstr-länken i högen med vill-göra*

The Willow Fairy sa...

Jag har också en sådan där vill-göra-hög med mönster. De dyker upp läckra mönster betydligt snabbare än jag hinner sticka. Funderar på att kasta 90% av högen för den tar utrymme - mentalt utrymme...

Kafe sa...

Vilken underbar tröja! Och vilket garn!!!

AnJa sa...

Den blev verkligen super! Vilken lyster det är i garnet!! Platsar på vilken Nobelfest som helst :-)

.BitterSüss. sa...

its very nice.. :)

The wool shows a fine shimmer ..and i love the design and the form of your nice pullover

;) Katharina

The Willow Fairy sa...

The wool is a silk/bambo-mix and it's especially shiny when the flash is used.

tack för allt berömm, jag suger åt mig som en svamp

Toril sa...

Så skönt att rensa upp lite bland "måste-högen"..det är väl märkligt hur saker kan bli liggande?

Marie sa...

Den tycker jag väldans MYCKET om.

mc-chick sa...

Otroligt vacker!!

Maritas Maskor sa...

Åh, den blev verkligen fin! Garnet är också fantastiskt vackert! Visst är det roligt när man äntligen får gamla surdegar ur världen och när de dessutom blir så här bra!

Anonym sa...

Äckligt snygg! Avundsjuk!

Toril sa...

Gott nytt år önskar jag dig! :)

Elisabeth sa...

Jag är lite sen med kommentarer för tiden, men det kan väl inte bli fel med en till kommentar om att den är sååååå snygg! Önsker ett gott nytt år och god bedring med förkylning! xxxx

The Willow Fairy sa...

Sådana trevliga kommentarer är det aldrig för sent för. Förkylningen vill inte ge med sig, en vecka nu...