19 december 2009

Lyckad Granjakt och Kyligt Liseberg

Morgonen ägnades åt granjakt.

Sakta och försiktigt spårade vi den perfekta julgranen genom snåren... var gömer den sig? Där - jag ser den... Försiktigt nu - skräm den inte... En liten kringgående rörelse för att undvika att granen får upp vittringen på oss...

Och så, med ett hastigt och bestämt utfall...

... Yes - jag fick den!!!

Ett par snabba snitt med sågen ....


...och jakttrofén var min...


Hmmm.... Den var lite större än jag trodde. Två granar och bilen var full - överfull faktiskt!
Vi hade grenar runt huvudena och granbarr i öronen hela vägen hem. Och det var tur att bilen har VÄLDIGT bra ytterspeglar...


Nu står den i svalen för att acklimatisera sig något inför morgondagens utsmyckning.


En snabb mellanlandning hemavid och sedan iväg igen - Denna gången till Liseberg. Väldigt vackert och väldigt kallt.

Så mycket frisk - väldigt frisk - luft på en och samma dag. Inte något jag är van vid och nu efter ett varmt bad börjar dagens aktiviteter ta ut sin rätt - somnar nog i soffan snart...

11 kommentarer:

Cecilia sa...

Du fick till fina bilder på isen och det blå isvattenfallet, ser så sabla kallt ut! Alla bilderna är fina men jag gillar de där två särskilt.

När jag var liten tyckte jag alltid att pappa var så tråkig; de granar han tittade på och sedan högg ned var ju bara små pluttar...fast märkligt mycket större inomhus!:-)

AnJa sa...

Det är mycket mer spännande att stjäla gran än att ta den på gubbens egen mark. Så han brukar lura mig att nu är vi på den-och-dens-mark. Aaaah säger jag, då ska vi leta på en riktigt fin gran.... :-) Väldigt fina bilder du visar!

Toril sa...

Ja jisses vilka granar i fick tag i :) själv är våran inte inhandlad ännu...blir kanske idag eller dagen innan julafton..

fale artut sa...

Jättefina bilder! Liseberg är en riktig höjdare vid jultid ser det ut som!

Rosenvante sa...

Så härligt att få gå ut och välja gran själv i skogen. Här har vi kört plastgran den sista 10 åren, dock inte garanterat barrfritt.
Nått år måste vi ner och kolla in Lisseberg, så fint och stämningsfullt det ser ut. Bilden på vattenfallet är ju bara så underbart.

The Willow Fairy sa...

Granar har en viss förmåga att växa till sig i stugvärmen - eller så blir de bara uppblåsta av stolthet över att bli utvalda och utsmyckade, eller kanske övergödda - många arter blir väldigt runda runt magen när de blir domestiserade som män och hankatter ;-)

Liseberg ärvldigt stämningsfullt - julmusik i högtalaranläggningarna över hela parken, konstsnö och extremt mycket folk... Det är faktiskt väl värt ett besök men man måste vara beredd på att stå en kvart i kö för att komma in.

Sunna sa...

Så otroligt underbara bilder, vi ska vika morgondagen åt granjakt, men det är så himla mycket snö så vi får väl springa runt och skaka på granarna

Anonym sa...

Åh livet är allt bra underbart så här års. Gnistrande kyla och snö, frostrosor på fönstren, ljus överallt och så den perfekta granen. Kan det bli bättre?

The Willow Fairy sa...

Nej, det är helt perfekt. I natt snöade det, så nu är det verkligen jul...

Susilull sa...

Kul granjakt, tur du fick fatt på den!
Fina kort från Liseberg, var där i lördags och som sagt, det var kaaaallt, brrr!

En skön God Jul på dej!

Tant Grön sa...

Vacker bild på det frusna vattenfallet.