21 december 2009

Midvintersolstånd

Årets kortaste dag.

Det vet man ju, men vilken är årets längsta natt - var det natten till idag eller är det natten till i morgon?
Vet inte, men idag har jag för vana att klä granen. Det känns bra rent symboliskt att tända ett extra ljus i mörkret denna kväll.
Min favoritamaryllis har slagit ut också - Benfica. Den är så djupt mörkröd att inget foto kan göra den rättvisa.Men jag försöker varje år ändå. I år hade jag tur, två stänglar som blommar nästan samtidigt och en knopp till på väg upp.

11 kommentarer:

.BitterSüss. sa...

wish you happy Winter Solstice too . May the comming nights be full of magic
:-)

Cecilia sa...

Åh, det är magiskt! En gran, grön och vacker men så mycket mer när pyntet kommit på! Vår kommer på plats på onsdag kväll.

Ginas stickverkstad sa...

Vi har också klätt granen, i dag ska jag bara laga mat och baka. Nu är jag ledig fram till 6/1 det ska blir så skönt.
Kram Gina

Toril sa...

Ser överdådigt vackert ut hemma hos dig...en riktig jul:)

The Willow Fairy sa...

Tack, jag höll på att få ett bryt igår. Hela grejen med klädkammaren har liksom snuvat mig på två veckors julpyntande och pysslande, så jag har inte hunnit med hälften av vad jag skulle vilja och nu finns det så lite tid. Undra om man kan julpynta efter jul?

Rosenvante sa...

Oj, hur mycket julpyntar du om du inte hunnit med allt? jag tycker du gjort så fint REDAN. I morgon vänder mitt hus mot julen också, granen kläs av barnen på julafton, gammal tradition så jag fick härja fritt i köket. Idag ska vi göra köttbullar och pepparkakshus, i morgon ska vi koka knäck, choklad och julskinkan, janson osv osv. Vi väntar nämligen in Evelina på en hel del så hon får vara med och hålla på. Vet att hon längtar så efter allt det svenska.
Härligt att ni också fått snö nu till jul.

The Willow Fairy sa...

Massor. Köket och vardagsrummet är färdigt, men jag har inte hunnit med hallen ännu. Jag brukar ha ett jullandskap med tomtar och byta ut lite tavlor mot bonader. Får se vad det kan bli i morgon.

Sunna sa...

Härligt med alla extra ljus de här mörka dagarna, ha en underbar julhelg

Elisabeth sa...

Jag har läst att det är natten efter som blir längst, mörkt och magiskt är det i alle fall. Förstår gott att man blotade tidigare - och att behoven av ljus och pynt är stora. Vi pynter och pysslar nog lite etter jul också, vi - heller jul länge efter än att vara trött på jul innan jul. Hoppas du får en fin, magisk, vacker jul! xx Elisabeth

mc-chick sa...

Jättefin gran!!
God Jul!!

Tant Kofta sa...

God Jul hälsar Koftan