09 december 2009

Lite av varje


Glömde ju att blogga ut denna. Resultatet av barkspinnandet. En sjal till min kusins födelsedag. ca 50cm mitt på ryggen och en meter mellan vingspetsarna. Fungerar både som axelvärmare och halsduk. Ett eget hitte-på-mönster med grunden i de danska knytsjalarna som fanns beskrivna i någon av Spin Off tidningarna.

Det är stört omöjligt att hinna med allt man vill. Just nu är det julförberedelser - tack och lov är samtliga julklappar klara, dock ej inslagna. Julgodis och julmat kvar och jul på Liseberg ej att förglömma och julgran och Lusse och jul i Haga... Listan kan göras oändlig.

Så idag tog jag mig ett bad och läste metro från i fredags - klimattema. Kommit igenom hälften. Nu pågår lite klädrensning. Tänkte att man kan ju lika gärna passa på för just nu ser det ut så här i vardagsrummet...


Det har blivit någon liten spricka mellan golv och vägg i klädkammaren och därmed kommer luften från soprummet in - inte den fräschaste luften. Så alla mina kläder är i vardagsrummet och då ser man ju faktiskt hur mkt man har. Skrämmande lite man egentligen använder och tycker om...
Så det blir en hög till någon bättre behövande. Har väl plöjt igenom hälften och bara sållat sådant jag verkligen är trött på/inte gillar längre/inte använder. Andra halvan får jag ta imorgon.


Nu blir det ett par rader på julkalendern som kommit en bit på vägen, men än är jag inte ikapp, och sedan i säng med en ljudbok och sedan är det snart torsdagsmorgon igen...

10 kommentarer:

Cecilia sa...

Härligt vacker sjal och glad kusin! (Förstås!)
Vi sparar röjandet till mellandagarna, kul att ha något att pyssla med då!;-)
Jag är väldigt för att minska mitt ägande just nu, allt det där man sparar för att det kan bli bra att ha...hur ofta har det blivit det? Så ut med grejs, in med inget annat utom lugn och ro och mera garn...! :-)

The Willow Fairy sa...

Precis min känsla just nu. Håller på att bli tokig på alla pinaler. Ska jobba alla mellandagarna så jag tar det bit för bit, men för varje utsorterad ägodel känns livet lite lättare.

Anna sa...

Underbar sjal! Och julkalenderstickningen ser spännande ut!

Rosenvante sa...

Så duktig du är som gjort eget mönster till denna fina sjal.
Hoppas det ordnar sig med klädkammaren så du kan få in det du tänket spara.
Jag har inte gjort mer än tittat på önskelistan, ska prova handla på lördag. Resten brukar komma på plats ändå i tid.

AnJa sa...

Avundsjuk på er som kan sticka spetsstickning! Det skulle jag gärna vilja lära mig, men mönstren ser ut som kinesiska för mig... Jag får åxå behov att rensa men tyvärr bär jag bara upp det på vinden. Nu är den full och jag har börjat fylla ett rum som tidigare stod tomt. Dumt, vore bättre att ge bort. Ja, visst var bildgåtan svårare denna gång :-)

Toril sa...

Så vacker sjal...å heja dej som ska rensa! Det gör alltid gott tycker.
Var rädd om dig!

Anonym sa...

Den där sjalen ser helt underbart vacker ut - och praktiskt format också. Duktiga du!!
Tänkte på det där med för många kläder och drog mig till minnes en artikel jag läst om en undersökning som visade att varje svensk har så mycket kläder att han klarar sig livet ut utan att behöva köpa en enda trasa till. Välfärdsproblem! Jag har också garderoben knôkad med sånt jag inte använder och ändå köper jag nytt hela tiden. Har nog så jag klarar tre liv - minst.

The Willow Fairy sa...

Egentligen tycker jag det är rätt skönt att rensa, men det är ju inte överst på listan, så oftast glöms det bort tills jag får något utbrott på att det är pinaler ÖVERALLT och börjar slänga hej vilt. Nu är de hängande kläderna decimerade med 20%. Skorna likaså. Bara backskåpet kvar... Ofrivillig julstädning.

Anonym sa...

Hej!
Detta är ett litet meddelande för att tala om att ditt Hemlis-paket är på väg.

The Willow Fairy sa...

Oj vad spännande... Hoppas det kommer några små ledtrådar om varifrån det kommer.