24 mars 2010

Lägesrapport


Jag hoppas att vardagsrummet blir bra. Vi blev så supernöjda när vi fick köket renoverat och har verkligen sett fram mot att få ordning på vardagsrummet också.
Vår största anledning till att få det ommålat och tapetserat var att väggarna varit tapetserade ett antal gånger utan att något underarbete hade gjorts, man kunde räkna till tre olika lager tapeter bara genom att titta på skarvarna som inte låg på samma ställe och som inte hade slipats ner mellan omtapetseringarna och översta tapeten var väldigt bubblig och alla skruvhål från tidigare huresgästerna syntes också igenom tapeten. Efter målaren har varit och gjort underarbetet idag ser det ut så här...

Dvs oförändrat - undra hur målarfärg på detta blir... hoppas målaren fixar till det imorgon.

Men tänkte inte bara gnälla utan även visa hur långt jag kommit på ett par projekt.

Ishbel - svårt att fotografera sjalar mitt i processen, men här ser man lite av slätstickningen och lite av spetsen och min livlina. ska sticka in en till nu för ifall garnet inte räcker så kan jag repa upp hit. Jag hade inte tillräckligt mkt för att sticka stora modellen, men mkt mer än man behövde för den lilla, så jag stickade slätstickningen i den lilla storleken och nu vill jag ha den större spetskanten.
Jag började på en ny sjal/halsduk igår kväll.

Jag valde Kunstgarn från Hjertegarn i jeansblått, ett sockgarn som jag, nu när jag stickar i det, känner att jag gjorde helt rätt i att välja - skulle inte blivit speciellt slitstarka strumpor, men det blir väldigt mjukt runt halsen frammåt våren. Jag vet inte hur lång den kommer att bli, men man ökar 4 maskor i slutet av varje varv så antalet maskor växer väldigt snabbt. Kanten blir lite småknölig med uppläggningarna, men man ska ju virka en kant runt också, så det blir nog bra i slutändan.

8 kommentarer:

A-K sa...

Sjalen från Drops blir snygg med den virkade kanten, man ser knappast uppläggningarna. Har själv redan stickat en och är inne på nr 2 av 4.

Cecilia sa...

Ser ju inte ut som att målaren tagit det där med underarbete på fullt allvar. Men det kanske ska slipas ned i morgon, jag håller tummarna för det!
Jag tror att både Fame trend och Drops delight är tänkta som sockgarn och jag skulle inte vilja sticka sockor i någotdera, alldeles för lösa båda och DD dessutom väldigt ojämnt. Vacker si sjal, trist i strumpor!
Tittar man snabbt på din Ishbel i det här lilla datorformatet ser den lite beige ut, titta man noga ser man ljuva färgskiftningar, den blir nog väldigt vacker!

The Willow Fairy sa...

A-K - massproduktion? Presenter?

Cecilia - Svårt att slipa ner tapetbubblor... Kunstgarnet påminner om drops delight, fast lite tunnare. Har inte gjort något i Fame trend heller, men verkar vara likartat garn. Tur att det finns så många sjalar att sticka så man inte behöver sticka strumpor, för färgerna är snygga...

Rosenvante sa...

Om ni ska måla kan man ju undra varför han inte tog bort de gamla tapeterna, ser lite mysko ut faktiskt. Men det kanske ger sig och om inte klaga klaga klaga, så ni får det ordentligt gjort när de ändå ska fixa. Funderar över när du skriver att det ökas 4 m i slutet på varje varv, du har väl inte glömt öka de två i mitten?
Härlig blå färg du valde.

The Willow Fairy sa...

Jag har inte missat att öka i mitten vartannat varv, men jag missade att skriva det. 10m på två varv blir ökningen

Elisabeth sa...

Det ser lite konstigt ut ja - varför tog man inte bort de gamla tapeterna? Sjalarna blir ju superfina, både färger och mönster - var det vårfors du sa...

The Willow Fairy sa...

Vi ska fråga i morgon vad han hade tänkt göra åt alla bubblorna. Det som är på bilden är bara två ställen på alla fyra väggarna...Det är när man sitter i soffhörnet på kvällarna med mysbelysning i hörnena som man verkligen ser hur det ser ut...

Anette sa...

Har du talat allvar med dina sötnosar, så att dom vet att dom inte får vässa klorna på dom väggarna sedan? Jag måste också försöka sticka den sjalen. Den är superfin!