31 mars 2010

Grötö

I år tog jag mig i alla fall ut till Grötö över söndagen. Man kan ju hoppas på att man lyckas komma med hela helgen nästa år...

Vädret var lite vårvintrigt och lilla Varholmen såg mest ut som någon over size-ad drink med gott om krossad is.

Men ejderhanarna var heta på gröten trots detta. Man ser inte hanarna så ofta men klicka på bilden och se vilka härliga färger de har - brösten drar åt rostig aprikos och nacken är härligt lindblomsgrön.

Jag hade anmält mig till en liten kurs i två-ändsstickning. Kursen höll ombord på en liten trevlig skärgårdskryssare och vi bjöds på vacker utsikt - som vi tyvärr försummade till fördel för stickningen - och en liten intressant föreläsning om öarna vi passerade på vår tur runt om i Göteborgs norra skärgård.

Här är uppläggningsvarvet. Sedan blev det så kul att jag glömde att fota mkt mer.

Så här långt kom jag under söndagen. Det ska bli en grytlapp är tanken och den stickas i enbart räta maskor fram och tillbaka - tvåändsstickningens motsvarighet till rätstickning antar jag. Det är riktigt kul och jag vill gärna testa i rundstickning i något tunnare yllegarn så småning om...

6 kommentarer:

Mia sa...

Jag har tänkt försöka mig på tvåändstickning bara garnet är klart. Har ingen aning om hur det kommer att gå eller se ut, men, jag trodde man såg maskorna som på vanlig slätstickning. Helt fel alltså. Fattar att jag borde gå en kurs alltså..
Glad påsk :)

Sunna sa...

Jag är så avundssjuk

The Willow Fairy sa...

Om man stickar runt runt runt och bara stickar räta maskor så blir det ju som slätstickning. Men eftersom vi stickade fram och tillbaka med enbart räta maskor så blir det rätstickning och då ser det ut så här i och med att man har både "knölen frön föregående varvs räta maskor och de snodda trådarna jämte varandera. Jag har ikväll provat sticka aviga maskor och då får man en rätsidan som är som vanlig slätstickning och en avigsida som är väldigt dekorativ och totalen är fortfarande dubbelt så tjockt.

Cecilia sa...

AhA!
Då var det kanske din gröna mössa jag såg på en av Visa Lisas bilder?! :-)

Hemskapat sa...

Vi har platser kvar!!
Kurs i Tvåändsstickning
Bogesundsslottsvandrarhem i Waxholm 22-23 maj
Vi lär dig grunderna och att sticka olika slags mönster
med hjälp av grundmaskorna.
Kursen omfattar
Uppläggning
Räta, Aviga
Läsa mönster
Sticka fläta
Krokvarv
Krus
Ökningar, Minskningar
Djupmaska

20 platser, först till kvarn gäller!

För mer information besök
www.stickkurs.se
info@stickkurs.se

Hjärtligt välkommen önskar
Marie-Louise Ullman
&
Agneta Byers

Stickeri sa...

Vad kul att du var med på workshopen! Kul att läsa rapport i någon blogg. Jag har fått rapport från Emy-Ann om att det gick bra. Hoppas de andra var nöjda också!