18 mars 2010

Blivande sulor

Jag har äntligen hunnit/fått tummen ur att spinna min värmlands ull. Jag tänkte ha den till slitstarka sulor på ett par tofflor jag planerar att sticka någon dag/vecka/månad/år framöver.


Jag tvinnade rejält på alla nivåer av kabeltvinningen.

Först singlarna (som jag inte har något foto av) och sedan tvåtrådigt.


Fyrtrådigt blev det ca 150 gram och bör räcka mer än väl till sulor.

Till överdel hade jag tänkt mig mitt coregarn Medieval Market som jag spann för länge sedan. Vissa projekt måste ligga till sig lite...

Om ni undrar varför det sticker upp en stor grön överstrykningspenna mitt i nystanet så är det min version av en nystepinne - jag klämmer fast startänden i locket och sedan kan jag i lugn och ro nysta upp resten på pinnen. När jag drar ut pennan får jag med ändan utan trassel. I det här fallet skulle jag ju kabeltvinna så jag kunde enkelt dra från två håll utan att behöva rulla upp det på var sin spole först. Jag hade ju redan tvinnat rejält annars hade jag rullat upp det på två spolar och samtidigt passat på att tvinna det lite extra.

Och för er som undrar hur jag kan få något gjort med två underbara illbattingar i huset, så är jag ledig denna veckan som är Hefaistos första vecka. De slåss och brottas fortfarande med mkt pip och morrande från Hefaistos sida, men nu är han lika snabb på att hoppa på syrran när han får en chans som hon är. Och idag när jag pratade i telefonen låg de på var sida i sängen. Hefaistos var på sin vakt, men låg kvar när Asteria smög fram till honom, men blev mkt förvånad när hon inte bet honom utan bara la sig ner vid sidan om så jag kunde kela med båda samtidigt. Fast han vågade inte ligga kvar när jag gick ur rummet, det tog två sekunder så satt han i vardagsrummet och pep istället.

8 kommentarer:

Elisabeth sa...

Smart med pennan! Jag tycker lite synd om Hefaistos, det höres som om det är syrran som är chefen - men samtidigt är jag storasyster själv, så jag VET hur det är med småsyskon! Kult men jobbigt ibland :-)

Cecilia sa...

När jag såg första bilden trodde jag att det var ett nystan Zauberball och så har du gjort det själv! Jag är både imponerad och avundsjuk.
Och så tycker jag inte att du ska sticka upp det vackra Medieval Market utan lägga det i hyllan som prydnad, underbar härva...

Heidi sa...

Vilka underbara nystan! Och jag tror att det kan bli superläckert som tofflor

Sunna sa...

wow det kommer bli de snyggaste tofflor vi skådat

The Willow Fairy sa...

Syrran är Drottning och ska vara högsta hönset, men hon har mjuknat lite idag.

Medieval market är en liten ädelsten som jag klappar på då och då, men alla garner är till för att stickas med - nästan i alla fall. Ska bara hitta ett mönster jag tycker om eller om jag hittar på något eget. Tveksam om eget mönster, jag vill ju inte repa upp och kanske fördärva garnet...

kristina sa...

Snygga garner och väldigt fiffigt med "nystpinnen".

Anette sa...

Vilka fina färger det var i härvan! I kattvärlden är det oftast honan som bestämmer, trots att hon ofta är lite mindre.

Toril sa...

Finfina garner vännen å så söta kissarna är!!

Mina leker för fullt just nu med sitt eget hår som jag borstat bort..jag tovade ihop en liten "korv" som ser ut som en mus å den gick hem...

En undran..vet du om man kan tvätta garnet eskimo i tvättmaskinens ullprogram..har du testat det? (vet ju inte om du stickat i just det garnet men ändå..)
Allt gott!