23 augusti 2009

Första veckan avklarad

Det var bara att kasta sig in i verkligheten. Jag gick ut hårt direkt och började med att köra en 6 dagars vecka på jobbet. Fast jag var rätt trött igår eftermiddag. Då var det skönt att sätta sig i solen på mina föräldrars altan och bara njuta.

Efter några varv på mitt senaste projekt - Drops-linnet - hade jag återhämtat mig och kunde bege mig ut på blomjakt med kameran.

Nu är det ju ganska lätt att hitta fina blommor i den här trädgården - dels är det gott om dem och dels är de flesta redan infångade... Klicka på bilderna för större format
Dett pga rådjuren som gärna förser sig med diverse delikatesser - trots väldigt livliga protester från Mor...
Det blev inte bara blommor utan lite frukt också - somligt ätbart och somligt till lyst...
Tomaterna jag sådde i våras är på topp och detta är två sorter jag varmt kan rekommendera. Ovan - Red Fig Tomato och nedan Oxheart.
Tag ett par stora oxheart tomater (eller annan biffig tomat) skär i rätt tunna skivor varva med finhackad rödlök och fetaost ringla över lite grekisk olivolja och toppa med lite oregano. Värm ca 45 sekunder i mikron, bara så smakerna kommer fram och fetan nästan börjat smälta, eller låt stå och dra i rumstemperatur ett tag. Mums..... man behöver nästan inget mer så gott är det.

Dessa röda olvonbär bör man nog inte äta, men blir en väldigt vacker bordsdekoration.

Plommon en är så många i år att grenarna nästan går av. Och nästan inga getingar konstigt nog. Det brukar krylla av dem för de har också god smak...

Det verkar bli mkt äpplen också. Detta är tidiga Transparent Blanche som undvikit att bli mos.
Inte konstigt att augusti kallas för skördemånad...

Nej nu måste jag sticka vidare på den sista Yemenvästen för denna omgång. Paketet ska iväg söderut i nästa vecka. Ni som stickat - glöm nu inte att prosta den så de kommer fram till den 31/8. Då får vi se hur många det blivit totalt och vem som har stickat flest...

8 kommentarer:

Anonym sa...

Mycket fina bilder!!! Det vattnas i munnen och näsan kan riktigt känna dofterna
/AnJa

Rosenvante sa...

Vilket paradis dina föräldrar har. Så fina blommor. Vi väntar också på att kunna få skörda våra tomater, men ännu är de för gröna. I år blev det bara två gurkor i växthuset, trist för det är lite kul att få ta in eget. Däremot växer gurkorna i trädgårdslandet som bara den i år. Men den gurkan är till inläggning. Just nu verkar det som jag har gett mig på persiljeodling för den sprider sig som bara den.
Jag ska fixa kartong nu i veckan så jag kan skicka mina grejer. Tänkte försöka hitta några kritor eller nått också som ska få komma med i lådan.

Tovepia sa...

Hei og takk for hyggelig kommentar;) Så trivelig når nye stikker innom;) Bildet viser hav (saltvann);)
Utrolig flotte bilder av blomster opg frukter!!
Ha en flott søndagskveld!

The Willow Fairy sa...

Inläggningsgurkor är riktigt goda att äta utan att lägga in dem bara man skalar dem lite först, tycker jag som inte gillar inläggningar...

Tant Kofta sa...

Vilka vackra bilder!
Luktärten ser underbar ut.
hej fr. Koftan

Soili sa...

Vilka ljuvlija bilder du har tagit.Man riktigt känner doften från blommorna...mmmmmmm.Den där tomaten går inte av för hackor den heller.

Susilull sa...

Vilka underbara bilder!
Vilken njutning att få sitta i en sådan trädgård! Det gäller att insupa allt detta ljuvliga nu när sommarn snart är slut, nej vad säger jag, sommarn slutar ju inte förrän i september, eller..?!

The Willow Fairy sa...

Jag hoppas att sommaren varar flera veckor till. Sådana dagar som idag är underbara. Gick en sväng i stan och kikade i skyltfönster och det var så tjocka stickade tröjor och vaderade jackor och mössor och halsdukar att jag blev alldeles svett av att bara titta.