10 augusti 2009

Ett FO och tre färgbad

Egentligen var den i stort sett färdig för ett tag sedan. Men det skulle ju bli en present så jag har inte kunnat visa den tidigare. Det är en bredaxlad väst som svärmor fick i födelsedagspresent i fredags.

Annars har jag tillbringat dagen med att färga ull. Jag blev så inspirerad av alla som färgade och bloggade att det riktigt kliade i fingrarna på mig.

3st 100 grams batcher har det blivit. Man känner sig som en liten kemisk när man står där med flaskor och tratt och pipar uppradade. Och fina små pajer blir det efter en kvart i micron. Det värsta är att vänta tills de svalnat efteråt...

100g Massam i rosa nyanser. Inspirerade av textils kabeltvinnade garn. Så jag tror jag ska testa den tekniken i denna ullen. Rosa måste vara den svåraste färgen att fånga på bild. Detta är det närmaste jag kommer. Är inte riktigt så skrikiga färger i verkligheten, men inte heller så milda som Textils...

100g Falklandsull i lila-blå-grön. Falklandsull är nog den mest vattenavvisande ullen jag hittills provat. Man får jobba hårt på att dränka den och få ur all luft innan man färgar och så fort man plockar upp den ur vattnet så burrar den upp sig och blir nästan torr på ett par sekunder. Borde vara bra till ytterplagg som vantar och mössa.

100g BFL i olika gröna och bruna nyanser, mina favoritfärger. Blir nästan alltid något grönt.... Kanske blir sockar, kanske något annat. Har inga direkta planer för detta än.

Passade på att bada min stektermometer också. Men det har den överlevt förut. Får se hur den mår när den torkat...

3 kommentarer:

Rosenvante sa...

Ja, man blir sugen på mycket när man sitter och läster bloggar. Ser så mysigt ut med att färga sitt eget så där. Snart, snart ska jag nog prova också, men inte riktigt ännu. Fint blev det du gjorde, gillar nog det grönbruna mest. Blir lite natur känsla av det.
Hoppas din svärmor blev glad för västen nu då.

Anonym sa...

Skulle man kunna få receptet på garnpajen? Vad är det för färg till exempel? Och ska man tvätta topsen i ättika efteråt?

Anna sa...

Ser helt fantastiskt vackert ut!