26 augusti 2009

Julstämning


Det var som dagen före julafton i köket ikväll. Det var dags att skicka ett paket till Stickhjälpen och jag plockade fram och klappade varje liten yemenväst och klänning innan jag knôdde ner så mkt som möjligt i ett 2kg paket från posten. 1,5kg fick jag ner, men sedan fick jag göra som med resväskorna - häva mig över lådan för att få stängt den. Det var en bra storlek annars och klistret verkade hålla bra.

Det flesta sakerna som packades ner har redan bloggats om, men de tre sista förtjänar en plats i rampljuset de också. Så det blev ytterligare 2 Yemenvästar...

...och en klänning som jag hittat på själv med ursprung i Yemenvästen och som jag numera kallar Riga-klänningen...

Och sist och minst var dessa små tossor.
Ska bli spännande och se hur många västar vi fick ihop till slut...

12 kommentarer:

Samtal från min trädgård sa...

Otroligt söta alster, någon kan skatta sig lycklig sedan! Vad duktiga ni er alla som stickar och hjälper till på det sättet.

Sunna sa...

Så mycket fint du gjort, klänningen och tossorna är ju bara bedårande. jag har också packat mitt paket idag. det känns bra, vi gör väl om det här till jul hoppas jag

Rosenvante sa...

Men så söt Riga klänningen är och tossarna. Var i valet och kvalet idag, kollade in postens hemsida och såg den där kartongen. Hur fungerar det med porto och så, skickas det som paketpris eller vad, vet du det? Jag tog hem påsar från jobbet idag (jag får ta dem) och tänkte dela upp det så i stället, men det är kanske smartare ändå med en kartong.
Håller med Sunna, det får nog bli ett paket i december också.

The Willow Fairy sa...

Kartongen köpte jag för 95 kr på posten och då inggår porto inom sverige upp till 2kg. Nu är det svårt att få i 2kg när det gäller stickade saker, men jag fick i 1,5kg och det hade i alla fall gått på 84kr i porto (skrymmande) och då tyckte jag att det var bekvämt med färdig kartong. Till jul blir det nog andra saker. Är lite trött på Yemenvästa nu. Sockar kanske? Eller byxor om Soili får översätta beskrivningn. Men stickade julklappar blir det nog i alla fall.

Maria sa...

Klänningen är fantastisk! :)
Vilket garn är det?

The Willow Fairy sa...

Det är Järbo garn Fantasi

Soili sa...

Helt bedårande ...den där klänningen och vilket bra namn....Va glada dom ska bli på barnsjukhuset när dom får se allt gulligt som kommer fram ur paketen.

The Willow Fairy sa...

Måste vara kul för de på stickhjälpen också att öppna alla paketen. Rena julafton överallt.

fale artut sa...

Klänningen är underbar! Du har verkligen legat i!

Susilull sa...

Så söt din lilla Riga-klänning var!

Becca & baby sa...

Hej. Supersöta tossor! Kan man kanske få ett mönster till dom? :) Vore jättesnällt.

Mvh / Becca & bebis.

The Willow Fairy sa...

Oj det var ett gammalt inlägg du hittade. Mönstret till de söta tofflorna hittar du här:
http://petrastrickt.myblog.de/petrastrickt/page/20771057/Baby_Booties