12 augusti 2009

Utflykt

Hur ofta säger man inte att det skulle jag vilja göra, den utställningen ska jag se... och sedan blir det aldrig av. Inte ens det som händer här i stan "hinns" med. Men denna gången hade jag gett mig den på det så igår blev det av.


Lyckades komma först till Nordiska akvarellmuséet och såg Elsa Beskow utställningen. Alla favoriterna fanns där, Solägget och Tomtebobarnen, och några nya. En bok till samlingen blev det, Blomsterfesten i Täppan. Skulle gärna vilja ha Ocke, Nutta och Pillerill också, men det får bli via Adlibris, där den är tillfälligt slut.

Liten fika med härlig utsikt, blommande ljung och hela tiden såg vi väldigt mkt rönnbär, på vissa träd så mkt att löven vissnat till förmån för bären... Vågar vi hoppas på en riktig vinter i år?

Efter det bar det av till Bohusläns museum i Uddevalla och utställningen om Bohus Stickning - vilka fantastiska verk. Att man ens kan drömma om att sticka så smått och med så mkt färg. Skulle gärna vilja prova, men det känns lite övermäktigt att sätta händerna i en hel kofta. Utställningen håller bara på veckan ut så vill ni se den så får ni få tummen ur nu...

Det fanns mkt annat att se på Bohusläns museum. Utställningarna Kustland och Utgångspunkten var också bra, men nu när jag kikar in på deras sida tror jag att jag missade ett par salar på något vis, Gränsland tex. Men det är permanenta utställningar så jag hoppas jag kommer dit igen.

3 kommentarer:

Rosenvante sa...

Håller med dig. Man läser om nått och säger att det vill jag göra eller se, sen glömmer man bort och blir så sur för att man missat. Vilken dag du fick med så mycket sevärt. Fina bilder också

Anonym sa...

Känns fint när man väl får tummen ur. Och så håller jag tummarna för din önskan om vinter också. Har även noterat att rönnbärsträden här är alldeles nedtyngda av klasar. Jippi..! för mycket snö och kyla.

Soili sa...

Vilken härlig utflytk du haft.Elsa Beskow är underbar,jag älskar alla hennes sagor.Hoppas att det stämmer det där man säger om rönnbär och kall vinter.Förra vintern kom det inte mycke snö...iallafall inte här i Stockholms trkten.