04 februari 2010

Veckan som varit

Det har inte blivit så mkt bloggat denna veckan - inte så mkt stickat heller, men desto mer jobbat. Nästa vecka ska jg dock vara ledig och då har jag som vanligt stora tidsoptimistiska planer.

Men först lite om veckan som var.

Helgen tillbringades i Karlstad. Tåget upp på lördag och hem igen på söndag. Då blev det lite stickat - småmössor till stickhjälpen. Dessa kommer på bild snart, ska bara göra färdigt de sista knytbanden och åkpåsen så ska jag fota innan paketet går iväg. Har köpt kartong idag i alla fall.

Karlstad var en trevlig lite stad och där fanns en trevlig garnbutik med både det ena och det andra.
Jag höll mig lite i kragen dock eftersom jag lovat mig själv att dra ner på garnshoppandet tills jag kommer ikapp mig själv lite, men detta garnet, handmålad babyalpacka och silke, kunde jag inte motstå och inte "säkerhetsnålen" i trä heller. Tillverkad av en lokalhantverkare så är det en souvenir helt i min smak - hantverk som har en praktisk användning.

Hotellet vi bodde på var trevlig - rent och snyggt och en del trevliga "nästan bra" inslag. Som att hissdörren inte alltid gick att öppna utifrån, dörren till rummet behövde en speciell knuff- och handtagshantering för att kunna öppnas och badkaret var så djupt att jag som är lite kort i rocken fick "klättra" i. Jämför höjden på handfatet...


Jag har tappat sugen lite vad gäller stickningen - nu är det spinning som gäller. Jag har idag lånat en kardmaskin så nu i veckan har jag suttit och tesat ull framför TVn istället för att sticka så att jag kan hinna karda så mkt ull som möjligt nu när jag är ledig.
Det är Ullfinas mjuka lockar som är först ut.
Ullen är så otroligt mjuk och vit att jag nästan är rädd för att hantera den - vill inte att det ska bli ett dåligt slutresultat - den känns för bra för att vara sann. Ska bli så spännande.

Det har snöat och sedan snöat lite till. Utanför jobbet finns en bergvägg som man sprängt i för att kunna dra fram vägen och de skarpa kanterna är pudrade med florsocker och ser helt fantastiskt dramatiska ut.

Idag fick jag också ett trevligt paket - lite skramlande och vältejpat - fyllt med härliga saker som vanligt.
Det är härligt att få paket i vanliga fall, men när man inte har en aning om vad som kommer att dyka upp när man öppnar så är det extra spännande.
Denna gången var det Järbo mellanraggi som jag inte tidigare testat i härligt beige-melerade toner - skulle kunna bli en liten axelvärmare, eller benvärmare (som jag behöver bättre). Där fanns också en bok - Livets aviga och räta som finns på önskelistan men som jag inte hade hunnit beställa än. Läppbalsam - behöver jag ständigt och detta var från Lush - mums... "smaken" heter "Let them eat cake" och godkänndes genast av min sambo... Där fanns också chokladpraliner, sticknyckelring och mobilhänge. En fullträff även denna gången (chokladen är snart slut...)

Men - VEM är det som är min hemlis??? Du bor alltså i Östergötland och jobbar i en stor stad som har en Lush-butik, har tre döttrari tonåren - det finns något bekant över detta och jag kommer säkert att tycka att jag är helkorkad som inte listade ut det när jag får reda på det, men just nu står det still...

Sammanfattningen av veckan klar för denna gången - på Lördag hämtar vi Asteria och då blir det säkert kattbilder i mängder - ska försöka få in ett och annat stickat och spunnet också.

7 kommentarer:

Rosenvante sa...

Karlstad är ännu en outforskad stad för mig. Nån gång ska jag också åka till Värmland och titta mig omkring.
När jag ser ullen från Ullfina får jag faktiskt rysningar, den ser så förbenat skön ut, hoppas det går bra med kardning och spinnandet så du blir nöjd med det.
Jag ser framemot kattbilderna. Små kattungar är väl för ljuvliga.

Cecilia sa...

Oj, det var ett fullmatat blogginlägg!
Karlstad är en trevlig stad, länge sedan jag var där men minns med glädje!
Ullen ser så blank ut att det nästan ser ut som sådant där änglahår man kan ha i granen. Tänker ibland att jag vill lära mig spinna men känner nog nästan lite för mycket vördnad...
Åh, så mysigt att få hem Asteria och SÅ väldigt spännande för henne! Tänk bara när hon hittar ditt garnlager! :-D

The Willow Fairy sa...

Kattbilder går nog inte att undvika och vem vet vad Asteria kan hitta när hon börjar utforska lägenheten. Det huvudsakliga garnlagret är dock bakom lås och bom i sina skåp.

Carola sa...

Ser fram emot bilden på kiiisen :)

Tandvärken som jag pratade om i min blogg är tack och lov borta nu. Ryckte tanden på tisdag och nu börjar jag känna mig som en människa igen. Inga värktabletter och två nätters sömn. Wow :)

Ullen som du har tesat är ju helt underbart vacker! Visst är det härligt att jobba med ull från scratch? Jag köpte otvättad merinoull i somras och hade hur kul som helst med att tvätta, tesa och karda den. Har dock inte spunnit så jättemycket av den ännu. Har färgat en hel del av den, och det jag har spunnit har jag gjort på slända, vilket inte är det lättaste. Det är enklare att spinna på rock.

Hur gör du? Jag kommer inte ihåg om jag sett någon rock i din blogg ... måste kolla!

Oj, sorry vad jag babblar ...

Tant Kofta sa...

Lycka till med lilla Kissen.
med hej fr. Koftan

The Willow Fairy sa...

Jodå, jag har rock - en Louet S10 som går varm i perioder. men nu har det varit dåligt på den fronten. Slända r jag lite sämre på kan jag villigt erkänna. Jag har ett par egentillverkade men har inte ens provat alla tre ännu, jag gjorde tre olika tyngder bara för att det kan vara bra att ha.

Hultaflickorna sa...

Ullfinas ull ser helt ljuvlig ut!!! Kan riktigt känna hur mjuk, fin och lättspunnen den är. kram Ann