20 februari 2010

Mer vinter

Helt otroligt vad det snöat senaste dygnet och det snöar fortfarande. I förrgår vid denna tiden var gården ett myller av fotspår och man såg var barnen hade lekt - på kvällen igår hade alla spår sopats igen av snö och blåst.

När jag skulle fotografera säsongens sista (?) amaryllis såg jag vilka vackra men farliga dekorationer huset mitt emot har lagt sig till med.Sedan passade jag på att ta ut illbattingen i ungefär 20 sekunder. Bara så att hon fick prova på att vara utanför lägenheten med sele. Så att hon fick se att man kan gå ut och komma tillbaka utan att det är farligt...

Och så ville jag se hur hon reagerade på snön och det gjorde hon inte det minsta.

Hon var mest lite nyfiken på den nya omgivningen, men jag ville inte låta henne vara ute längre, hon är ju inte van vid att vara ute och det är kallt så vi gick in igen. Det får bli längre stunder till våren.

Jag har hunnit sticka lite också. Ishbel har blivit lite större och nu är det dags att börja med spetsdelen, men den går inte så bra att fota just nu utan det får vänta tills den ligger på blockning.
Men dessa muddarna kan jag visa upp. Påbörjade i måndags är de nu ett par, men det var nära att jag fick sticka tre för att få ihop ett par. Jag stickade färdigt mudd ett och eftersom det är ett beställningsjobb från en kollega så stoppade jag undan den på ett säkert ställe... Hmm... Det tog hela kvällen igår och en del av idag innan jag gav upp och började sticka på mudd nummer tre med resterna som var kvar. Men när jag skulle fästa trådarna på mudd nummer två såg jag en liten plastpåse på (det något röriga) skrivbordet och där var den :-)

Någon annan som har sådana där bra och säkra ställen som man kan lägga saker på?

6 kommentarer:

Skogsflickan sa...

Åh, jag vet _precis_ hur det är med sådana där bra ställen att förvara saker på... Jag har just nu två nystan och en virknål på drift (de befinner sig antagligen mitt framför näsan på mig). Har letat i typ två veckor... *suck* Men de dyker väl upp någon dag antar jag :D

Härliga vinterbilder!! Och jättemysiga muddar. Just nu är allt som är värmande bra!

mc-chick sa...

Fina bilder!

Rosenvante sa...

Vilka underbara vinterbilder du hade i förra inlägget.
Ja, jag känner också igen mig. Lägger saker på ett säkert ställe som är så säkert att man inte hittar det. Nej, man ska lägga eller låta ligga där man lägger från början för då vet man var i alla fall.
Mysiga kisse bilder du visar. Kommer precis ihåg hur det var när missarna var små och väldigt nyfikna och busiga.
Hade väldigt högt på volymen så jag hoppade högt när jag kom in på din blogg och musiken började, men nu är det lagom volym inställt igen.

Cecilia sa...

Hela min tilolvaro är full av bra ställen... letar nästan alltid efter något. Suck!

Fantastisk amaryllis, både dubbel och tvåfärgad!

Asteria ser cool ut i snön. Grannen på landet har en härlig katt men han föredrog att ligga inne. Tog en kort sväng utanför och tittade sedan förtörnad på matte; vad skulle det här vara bra för? :-)

Elisabeth sa...

Vi har så många bra ställen att jag aldirg hittar vart jag har lagt alla julklappar etc., och sedan finns det nog en lite, liten tomte som flytter runt på saker också. Huff!

Det var en vacker amaryllis, men som du säger farliga utomhusdekorationer....

Hur går det med kattunge och växter? Det bruker vara en kritisk kombination, som oftast sluter illa för växten (om man bortser från kaktus då).

The Willow Fairy sa...

Växterna har klarat sig hittills, men så sitter krukorna fast med häftmassa också. Asteria är ganska försiktig i sättet - åtminstone när hon klättrar omkring. När hon busar och jagar leksaker är det sådan fart på henne att man skulle vilja sätta på henne någon form av airbag...