27 februari 2010

Åsksjal

En sjal att svepa om sig när åskan rullar in eller en sjal i färg av åskmoln. Kanske båda. Garnet är handspunnet av merinofibrer från Spinspirations månadsklubb i färgen Åska från i September.


Det stickas många sjalar runt om i stugorna just nu och jag blev sugen på en väldigt enkel sjal. Kunde dock inte hålla mig till enbart slätstickning utan det har blivit lite ränder i form av ett hålvarv. Kanske blir det något band flätat genom hålen, kanske inte. Just denna förkylningsvecka har det varit en lagom utmaning med slätstickning.

Men jag är väldigt sugen på nya saker och färg just nu. Jag suktar jag efter rött - röda muddar efter samma mönster som de senaste jag gjorde i svart och en lätt Wisp i röd kidsilk haze allt för att matcha min vårkappa.

Vill spinna upp fibrena solnedgång också, men jag måste bestämma vad jag ska sticka av det först bara, så det får väl bli så att jag spinner upp det sista gröna till Wrenna. Bara ärmavsluten kvar nu så det skulle ju vara synd att snubbla på mållinjen.

Och så är jag sugen på mitt garn och te-paket. Så spännande med överraskningar.

Hmm... tror jag är lite uttråkad - friskhetstecken ;-)

Nu ska jag ladda te, choklad, stickning och bok i sängen.

3 kommentarer:

Sunna sa...

sjalen blir en 10,a hoppaas din leda släpper till melodifestivalen

Rosenvante sa...

Åska känns oroligt, allstå själva ordet inte sjalen.
Wisp i rött blir jättesnyggt, den är ljuvligt sirlig.
Må den där ledan ge sig snart så du är på benen igen.
Må gott o krya på dig

Cecilia sa...

Väldigt vacker blå färg på sjalen och trevligt med enkel bård att bryta slätstickningen med. Visst är det mycket som pockar på och vill bli stickat?!