10 februari 2010

Snäll medhjälpare

Idag har vi kardat och spunnit.

En del av Ullfinas mjuka ull, men jag tror jag tycker bättre om att kamma ullen i alla fall. Ska kamma lite i morgon eller på fredag.

Har provat lite olika varianter av att rulla upp ullen med silkepapper.

Sedan provade jag att blanda ull. Jag hade merino i olika gröna färger som låg väldigt prydliga bredvid varandra i topsbandet. Jag ville ha det lite rörigare än så. Och till det var kardmaskinen underbar. Ska fortsätta med lite annan ull där jag också vill blanda färgerna lite mer.

När jag skulle spinna fanns det helt plötsligt en väldigt hjälpsam liten fröken i knät - väldigt svårt att få bort henne kan jag berätta. Jag är inte helt överens med kjedjetvinning i vanliga fall ännu och med hjälp... en rolig utmaning?

Lite trassligt till och från och en gång blev tråden avgnagd, men det blev bra till slut i alla fall och nu kan jag fortsätta sticka på Wrenna.

11 kommentarer:

Carola sa...

Phu, det där med "hjälpsamma" kiisar känner jag igen! :)

Håller just nu på att spinna ett tjusigt garn i blå nyanser med både cashmere, silke och annat, som jag ska försöka kedjetvinna. Har aldrig provat det förut. Är det lite dumt att ge sig på det med en så fin blandning första gången kanske?

Anna sa...

hihi, söt medhjälpare iallafall:)

hittade hit via stickamera.se och kikade lite hos dig.

kika gärna in hos mig, har nyligen startat min pysselblogg så det kommer mera efter hand.

hälsningar Anna

Rosenvante sa...

Fast sådan gullig hjälp kan man ju inte bli arg på. Tänk vilket tålamod man helt plötsligt kan få.

Cecilia sa...

Vilken lycka för en liten katt! Ett hem där matte leker med garn mest hela tiden! Det ser SÅ spännande ut att spinna...ska nog börja fundera på en kurs (=kommer till skott om 5 år...):-)

AnJa sa...

Ur kattens synvinkel gör du ju allt detta roliga enbart för att katten ska trivas :-) Jag har precis det topsbandet liggande för spinning men ska försöka hålla isär färgerna. Nu blev jag istället sugen på att karda ihop dem. Det blev jättesnyggt!

Toril sa...

Ja hjälpare har man gott om ibland...att garn kan vara så roligt! Kram till å missen:)

The Willow Fairy sa...

Ja tålamodet växer enormt med ett sådant knyte i knät. Igårkväll när hon jagade tår under täcket (hon ovanpå täcket, tårna under) så skrattade jag så tårarna sprutade...

Vill man göra något som kräver mer koncentration är det bäst att vänta tills hon sover...

Cecilia - om du vill provspinna så är du välkommen någon dag om du lust och har tid vi bor ju i samma stad i alla fall.

Kattis sa...

Vilken underbar liten medhjälpare..
Har själv 2 som "hjälper" matte.. Råkar man lämna ett nystan framme någonstans när man lämnar lgh såå kan man ge sig på att dom hittar det och hjälper till att nysta upp det.. :-) Tur att dom är så underbara djur....

MvH Kattis

Elisabeth sa...

Även om vår katt är något äldre(och en god del större), får vi också hjälp - han fick svansen in i sländan en dag och var inte nöjd.... Får hoppas hon inte får i sig fö mycket ull, den lille!

Jag har fått paket!!!! Tusen tack, här var ooo och aa från flera. Nu gäller det bara att hålla katten undan alla de små "råttorna" :-)

The Willow Fairy sa...

Måste varit en chock att hålla på att bli tråd - måste vara en långhårig kisse eller var han väldigt närgången?

Hoppas paketet kan inspirera till nya små projekt.

Hultaflickorna sa...

Typiskt Isseatter!!! Hjälpsamma till max. Ivägen för det mesta. Men OOOOOHHHHHH sååå underbar små liv...