19 januari 2010

Ravelry för Haiti

Ett otroligt bra initiativ har tagits av Ravelry. Ett antal Designers vars mönster man kan köpa via Ravelry kommer att skänka delar av intäkterna för vissa utvalda mönster till att hjälpa Haitis innevånare. Börja med att sortera på Help for Haiti.

Läste i metro idag om lyxkryssare som ligger för ankare i privata hamnar på Haiti där gästerna kan bada, sola och leva lyxliv i överflöd utan att bli störd och behöva se misären på Haiti. Sedan lättar de ankar och fortsätter som om inget hade hänt utan att lyfta ett finger. Man kan ju bara tänka sig hur mkt mat som slängs varje dag på en sådan båt... För att inte tala om vad som troligen finns i medicinväg.

Äckligt oansvarigt.

10 kommentarer:

Rosenvante sa...

Snacka om inskränkthet. Tur det finns många som är normala och hjälpsamma. Bra tips.
Tack för mönstret på babymössan.
Gillar sången "Song for a Winter´s night" som spelas här också.

Sunna sa...

Man upphör aldrig att förvånas, tack för mönstret, ser kanon ut

Cecilia sa...

Bra initiativ på Ravelry. Och det är så man kan kräkas när man tänker på hur folk kan bära sig åt!

kristina sa...

Fruktansvärd katastrof och ett fint initiativ!

The Willow Fairy sa...

När det gäller musiken så började jag min playlist snällt så det skulle passa de flesta. Wintersnight håller på i nästan 4 minuter och sedan blir det alteftersom "värre"...

Jag hittade två mönster på ravelry som jag ändå hade tänkt att köpa och som nu var med på hjälp-listan, så det förenade ju nytta med nöje.

mc-chick sa...

Jättebra initiativ!

Anna sa...

Gillar den typen av välgörenhet. Alla kan göra nånting litet, och om man dessutom får nånting tillbaka så lockar det ju fler att göra det där lilla som kan göra så stor skillnad.
Har något till dig på min blogg. :)

Toril sa...

Ja jag håller med...hur kan man bara blunda...jag fattar inte det..Men å andra sidan så upphör jag aldrig att förvånas över människans ondska och omedvetenhet.
Kram

Iwona sa...

Det värmer när man ser initiativ på Ravelry.

Anonym sa...

jag vann en liten slant på premieobligationerna hälften gick till sos barnbyarHaiti. , alla kan dra sitt strå till stacken,M.