24 januari 2010

Award


Bloogutmärkelser brukar gå i vågor och just nu har jag fått samma utmärkelse från två olika håll. Först från Anna Bland växter och stickor och sedan från Cecilia och hennes Handarbetskorg. Tack båda två så hemskt mycket. Tanken med denna utmärkelse är at man ska berätta 7intressanta saker om sig sjlv och sedan skicka vidare till sju andra bloggar/bloggare man gillar att läsa.

Sju intressanta saker som man inte tidigare skrivit om - vilken utmaning.

Hmmm....

1. Jag älskar ordning och reda och mår nästan illa av stökighet, men jag avskyr att städa och är expert på att stöka ner. (försök få ihop det, om ni kan)

2. Jag älskar filmer - romantiska, spännande, dramatiska, sagolika, hemska, magiska. Jag är inte speciellt kräsen av mig.

3. Jag stickar precis överallt - framför Tvn (givetvis), bussen, spårvagnen, sängen - till och med badkaret...

4. Jag har lätt för att förlora mig i projekt - en ny stickning, en bok, surfa... Då glömmer jag till och med att äta.

5. Älskar mamma scans köttbullar, helst frusna!

6. Drömmer om ett hus nära havet med stor tomt... (drömma kan man ju alltid)

7. Jag gillar tanken på att vara självförsörjande och även om jag säkert aldrig skulle ha tid och ork att vara det, så är det kul att kunna göra olika saker, det är kanske därför jag gillar hantverk.

Så där ja - efter lite tänkande så fick jag ihop 7 saker som jag kanske inte berättat förut.

Dags att skicka vidare till sju favoriter

Många har redan haft den Anna och Cecilia hade jag annars skickat den till direkt, rosenvante har haft den, men det finns ju många fler på min lista så här kommer listan på mina utvalda

Clara stickar
Anja's Blogg
Torils hjärta förökar sig
Jag borde städa (vem borde inte det...)
All Good Things in Life
Maritas maskor
BitterSüss

Nu ska jag bara in och lägga kommentarer på deras bloggar.

8 kommentarer:

Cecilia sa...

Oh, visst vore det så häftigt att vara självförsörjande...men jag hittar inte nischen, typ!
Glömma äta gör jag dagligen, kommer på det när jag blir yr, och jag ser gärna på film utan kvardröjande budskap, bara de berör för stunden.

Nu är klockan för mycket men sedan ska jag kolla "dina" 7 bloggare!
Tack för dina svar, det var trevlig läsning!

Rosenvante sa...

Mycket förstår jag men frusna köttbullar????

Maritas Maskor sa...

TACK för awarden!! Jag har aldrig fått någon tidigare och blev väldigt glad att du ville ge den till mig!! Lite svårt att hitta hela 7 saker att berätta, men när man börjar skriva så går det ju!
Jag är väldigt spänd på att höra hur det går med lillkissen!!
Kram!

The Willow Fairy sa...

Cecilia - självförsörjande handlar kanske inte om att hitta nischen utan att kunna klara sig utan pengar, allstå kunna framställa allt man behöver själv - om man ska hårddra det, men man kan ju börja med det man kan och sedan öka - men för mat, då behövs ju ganska stora arealer...

Rosenvante - Jag gillar att gnaga på en frusen köttbulle medan jag lagar mat, fungerar även som drinktillbehör (när man inte har gäster! )

Marita - Fick nya bilder i går - börjar bli en riktig liten dam nu...

skruttfia sa...

Först och främst, tackar jag är lite långsam på bloggsidan tror jag bestämt! ^^ Och sedan... 1, 4 och 7 känner jag igen mig alldeles för bra i. :D

Och så... Hur stickar man i badkaret! Jag har många gånger skippat bad för att det skulle avbryta stickningen för länge...

Clara sa...

Tack! Jag ska skriva ihop en lista så fort jag får tid.

The Willow Fairy sa...

Jo badkaret är den perfekta platsen att påbörja ett projekt. Nysta garn, läsa mönster (räknas till stickprocessen), provsticka ett nytt garn som man inte vet vad det ska bli ännu bara för att få en anledning att klämma lite mer på det, lägga upp maskor och sticka ca 5cm på ett mindre projekt som sockar, vantar eller min nya favvis "Riga-mössar" - kanske därför det blir så många små saker just vintertid. Finns massor av små stickrelaterade saker att göra i badet...blir man trött på det kan man ju alltid läsa en stick eller spinntidning...

Elisabeth sa...

Tack för awarden - och jag som redan ligger efter med frågor!!! Jag skall ta tag i det i helgen, jag måste skriva 10 s om arkeologi innan fredag, usch.

Fast jag tror jag kunde kopiera en del av dina svar, dock stickar jag inte i badkaret... Badekaret är läsplats för mig, gärna med en kopp te/kaffe eller om det skall vara lyxigt ett glas sherry eller whisky. Och så sover jag väldigt gott där.... :-)