02 januari 2010

På stickfronten mkt nytt

Min förkylning gillade tydligen inte mitt nattsudd på nyårsnatten för den hämnades genom att ge mig feber, nästäppa, rethosta och hjärnstillestånd - dvs inte läge för någon av de mer avancerade stickningarna. Som tur var höll jag på med en enkel halsduk i dubbel moss till gubben så den blev klar snabbare än jag hade trott. Kan behövas nästa vecka när det ska bli riktigt kallt även här nere, -14 hotar de med...

Halsduken är i handspunnet alpacka/silke och av 150 gram blev det 230m 2-trådigt garn och halsduken blev 22 * 96cm oblockad. Något kort tyckte gubben som gärna vill ha den två varv. Kanske kan beställa 50g fibrer till (och en spintidning) så att den blir lite längre så småning om.

I förmiddags när jag kände mig lite klarare i knoppen gav jag mig i kast med första ärmen till Niobe som jag tjyvstartade lite på innan jul. Stickor 8mm så går det undan - på två dagar i soffan i mellandagarna så blev hela "kroppen" färdig. Nu återstår då två ärmar och sedan oket. Inga sömmar - härligt.

Ärmen visade sig lite jobbig - började på strumpstickor, men garnet - två trådar kidsilk haze - blir så lätta och stickorna så tunga att de bara halkade ur hela tiden. Jag fick ge mig i kast med magic loop - något jag inte provat tidigare...

Efter 6 avsnitt av Fringe så hade jag fått grepp om det. Undrar om jag hittar greppet i morgon igen eller om det tar ytterligare timmar innan det flyter?

Måste också erkänna att jag tjyvstartat på Wrenna. Var ju tvungen att prova om garnet jag spunnit blev bra - jag ska ju spinna 600g till. De första 100g blev ca 50m kedjetvinnat 3-trådigt garn.
Wrenna stickas med stickor 12mm!!! Känns mkt skumt, men ett varv blir ca 1 cm så det går snabbt. Stickas uppifrån och ner inga sömmar där heller.

Både Niobe och Wrenna kommer från French Girl Knits - en underbar bok. Har stickat två modeller tidigare från den och har två till efter dessa som jag också vill sticka - 6 modeller från samma bok, det är valuta för pengarna det.

11 kommentarer:

AnJa sa...

Den boken har jag, den sidan har ett bokmärke på sig! En riktig önsketop. Har dock inte vågat börja för jag vet inte om jag klarar mönstret. Har därför inte heller skaffat garnet. Hmmm kanske skulle beställa garn och hänga på. Den är skitsnygg!!

The Willow Fairy sa...

Vilken av dem - Niobe eller Wrenna? Mönstret i vilket fall är inte så svårt. Beskrivningarna i amerikanska mönster är ofta väldigt utförliga - varv för varv. Om du oroar dig över engelska så finns det gott om hjälp att få både här och där...

Cecilia sa...

Åh, fasen också! Nu blev jag lite sugen på koftstickning, i alla fall, fast jag tänkt att det inte fanns mer i mitt liv... Båda modellerna verkar ju snabbstickade och ändå fina!
Mild tid, så mycket du fått gjort. Imponerad!

The Willow Fairy sa...

Som sagt - går snabbt på stora stickor...

mc-chick sa...

Härligt med så många nya projekt!!
Jag har oxå den boken, man blir ju lite sugen... Fast jag har siktat in mig på cybele.

fale artut sa...

Heja! Vilken fiberfrossa! Det är så roligt att se mera handspunna garnet uppstickade! Må så gott!

Toril sa...

Ha vad kul...å lite spooky...jag stickade en nästan likadan halsduk till lillebror i julklapp...
Å kul att du tar så mycket för dig...jag har lite stiltje på stickfronten just nu..men kommer snart igång igen.
Allt gott!

Susanne sa...

Ojoj vilka grejer det är på gång, ursnyggt!! Så fick man sig ett boktips på kuppen, aldrig fel. God fortsättning på året, jag hoppas att snuvan lagt sig!

Rosenvante sa...

Jag längtar efter tjocka stickor nu, jag stickar ju min kofta på 3 mm och det känns som jag aldrig blir klar.
Härligt när man hittar böcker som man verkligen gör nått utav också. Gillar Wrenna modellen också och stickor 12! bus snabbt då.

liene sa...

Hej!Vem har skrivit boken?!... låter mycket spännande!
Mvh liene
Garn och annat

The Willow Fairy sa...

Boken är skriven av Kristeen Griffin-Grimes och finns på adlibris för 196kr. Jag kan verkligen vamt rekommendera den.