03 januari 2010

Kallt

Idag har det varit kallt eller rättare sagt natten till idag. -14 grader visade den snälla termometern. Den elaka var nere på -16 grader. Hutter! Någon gång under natten kom det också lite pudrig snö för att fräscha upp tillvaron lite.
Fåglarna har bråda dagar nu. På de få ljusa timarna som finns på dygnet ska de få i sig tillräckligt med föda för att klara kylan. Knappt har dagen grytt innan de sitter på talgbollar och fröautomaten. Mest talgoxar, blåmesar och pilfinkar, men även nötskrikan kommer fram när det blir kyligt.

Förkylningen håller i sig så jag har mest kurat i soffan idag med gott resultat. Ena ärmen till Niobe är klar och den andra påbörjad. Magic loop är mest krångligt i början på varje stycke, men sedan går det som en dans.

Ps. Bilderna är tagna med zoom och genom skitigt fönster = suddiga...

3 kommentarer:

Cecilia sa...

Äsch, du har inte sett mina fönster! :-D
Blåmesen ser väldigt förnäm ut, vilka "ögonbryn"!
Roligt att titta på fåglar! Vi får inte mata här och när jag struntade i det blev det minsann arga lappar...

Rosenvante sa...

Så härligt att få se dem på så nära håll. Vadå skitigt fönster, ser ut som det är lite blött av snön bara.
Katterna är svårt att ha koll på, men som tur är, är de mest inne nu för tiden. Lite smålata, förutom Musli som kom hem med en storråtta igen idag. Fattar inte var han hittar dem bara. Lite äkligt är det allt.
Hoppas också att Örnen kollar efter harpaltar, men tror nog han tog en fågel här bredvid i går, brrr. Man blir lite orolig när de är så nära inpå huset.

The Willow Fairy sa...

Jag kan i och för sig förstå att man på vissa håll inte vill att an matar fåglarna precis vid husen, det brukar locka till sig möss och råttor. Men jag matar på utsidan och vår gård är rätt avslappnade vad gäller det mesta. Än har ingen klagat i alla fall och gör någon det kan man lika gärna skylla på soprummet som ligger precis under vår lägenhet eller återvinningen som ligger på andra sidan gatan.

Kul att Musli har hittat lite vinternöje han med...