28 juli 2009

Kan man ha en kristallkrona i köket...

Hela eftermiddagen igår bara försvann. Vi skulle städa lite och det ena ledde till det andra och vips så var klockan halv tio och vi hade ätit två mackor på hela dagen...

Men det blev resultat. Så fint har det inte varit på länge och vi fick satt upp den där tavlan vi pratat om i två år och även kristallkronan har kommit på plats om än inte riktigt där vi från början hade tänkt oss.

Men det blev faktiskt riktigt bra med den i köket i stället för i vardagsrummet. Och på något underligt vis blev köket rymligare när lampan kom på plats - eller var det bara så att den lyste upp så att vi för första gången kunde se hela köket...

Även arbetshörnan är nu precis som jag vill ha den - nästan i alla fall... några små högar att ta tag i finns det ju, men det hade ju inte varit en arbetshörna om det inte fanns något att arbeta med i den, eller hur?

Så nu ska jag lägga mig på golvet och krypa runt på lite tyg en stund - en kjol ska det bli - vid med fyllig tyllig underkjol.

27 juli 2009

Blött

Usch vad det är blött och kallt och ruggigt. Funderar på varm choklad men alla mashmallows är slut. Det har varit för många ruggiga kvällar denna semestern. Då kan det se ut så här...


Jag var inne i stan en liten sväng, men jag tröttnade snabbt. Nu är det städning som gäller och sedan blir det nog ett riktigt varmt bad - har varit på Lush... Där finns det mkt mumsigt för badsugna och andra. Affären på Kungstorget är en favvis som får många stjärnor för trevligt och inte allt för gåpåigt bemötande, de på Fredsgatan är lite jobbiga med det.

26 juli 2009

Och vinnaren är....

Det har blivit dags för det spännande resultatet... men först en titt på hur vetenskapligt avancerad teknik jag använde eller vi rättare sagt för sambon var faktiskt den som drog lotterna. Men nu går jag händelserna i förväg.

Jag började med att skriva alla namn på var sitt litet hjärta
Lapparna veks noga och stoppades i kistan
Locket stängdes...
och kistan skakades frenetiskt (ursäkta fötterna - de tillhör fotografen...)
Därefter drogs vinnarna (handen hör ihop med fötterna...)
Och förstapriset går till...

Andrapriset gick till...
Och sist men inte minst tredjepriset...
För er som inte kan läsa mina kråkfötter så står det: 1 -BiZen, 2 - Maria F, Östersund, 3 - elisabet, boxtown.nu. (Det fanns två Maria och två Elisabet därav förtydligandena.)

Och vad hade de då önskat sig?

BiZens högsta önskan var malabrigo Lace tillsammans med Höstdropparna - Grattis
Maria F från Östersund fick sitt andra val gällande garnet och första valet av stickmarkörer: Drops Classic Alpacka och ljusgröna droppar - Grattis
Och tredjevinsten blev så lyckad att det var Elisabets förstahandsval som fanns kvar, blått sockgarn och fiskar - Grattis

Till er som inte vann - bättre lycka nästa gång och som ett litet tips så har Tant Kofta en utlottning på gång för att fira ett-års-dag för sin blog.

Till er som vann - skicka adressen till mig på thewillowfairy@gmail.com

Ni som vann är ju inte direkt mina vanligaste kommenterande gäster så det var extra kul att få veta att ni finns där ute, Hoppas ni kikar in fler gånger.

23 juli 2009

Två till


Och en mössa...

22 juli 2009

Bä bä vita lamm... (och några bruna och svarta)

Idag har vi varit på Eklanda Brogård hos Irene och kikat på lamm. Jag hade planer på att köpa två lamm och vi hade redan igår plockat ut namn till dem. Ullfina och Pudding. Min sambo är den som står för namngivandet, till och med vissa av krukväxterna hemma får namn. Namngivandet fortsatte när vi kom upp till gården för där fanns ju Höns också. Så får jag presentera Hönsgårdens överhuvud - Lars
En ståtlig tupp i sina bästa år, mkt vaken och kom genast fram för att kontrollera och godkänna oss innan övriga fick komma i närheten.

Den som gjorde mest väsen av det hela var dock Tomas, men bara på avstånd
Malin och Gertrud ville inte vara med på bild...


Sedan var det då dags att kika på lammen... Många fina ulltussar var det...

Tanken var att det skulle bli ett vitt lamm och sedan ett brunt eller svart lamm. Det blev tre - två vita och ett brunt. Det var väldigt svårt att välja må jag säga. Man kikade och kikade - dels på ullen i verkligheten och dels på pappret och när man hade funderat lite skulle man komma ihåg vilket nummer det var man hade tittat på...

Resultatet blev i vart fall detta:

UllfinaHon var nr 22. Väldigt vit i ullen och mindre än de andra och lite mer sällskaplig, vilket mest berodde på att hon varit flasklamm. Hon växer säkert till sig så småning om. Jag föll för henne direkt.

Sedan blev det Pudding (kanske chokladpudding), nr 11, som står närmast kameran med rumpan till:Och eftersom det var så svårt att välja fick det bli ett till, ett vitt och valet stod mellan 38 till höger mitt i bild och 36 till vänster mitt i bild.

Eftersom 36:an hade lite krusigare ull så blev det hon som blev utvald. Tyvärr har hon inte fått något namn ännu. Sambon har fått i uppdrag att hitta på och jag har ratat flera på vägen hem. Arbetsnamnet just nu är just 36:an... Har ni några förslag?
Här är 36:an i närbild även om hon inte riktigt vill vara med på bild...och här är hon igen, det bortre av de två man ser huvudena på.
När vi valt och vrakat länge och väl var nog lammen glada att få springa iväg igen även om Sippa var dem i hasorna tills Matte satte stopp för det roliga...

Väl tillbaka på gårdsplan fick vi träffa Ella som är en pigg och glad pensionär.
Kissen Sune var inte intresserad av oss så honom fick vi tyvärr ingen bild av, men här kommer en till med Sippa istället.
Trevliga djur och trevliga människor. En väldigt trevlig utflykt. Irene var väldigt bra på att förklara alla siffror (och bokstäver) som står för ull och kropp och helheten. Jag har lärt mig lite mer idag känner jag.

På vägen ner när vi ändå åkte förbi så tittade vi in till Biscaya Racing. Jag har ett läckande bakdäck på mitt Monster. Det blev ett nytt stift till ventilen - hoppas att det hjälper...

Och när vi kom hem hade Svärmor med sig lite överraskningar från Stockholm och nästan det bästa var den lilla papperspåsen som chokladen kom i -

Kan man annat än att hålla med...

21 juli 2009

Nära nu...

Dags för en titt på vad som kommer att lottas ut här när räknaren slagit över.


Alla goda ting är tre - så även här. Jag kommer att lotta ut tre priser.

En av garnhögarna + en uppsättning stickmarkörer = en vinst.

Från höger till vänster:
5 nystan (250g = 450m) Drops Classic Alpacka, färg 3959 mörkröd
2 nystan (100g = 420m) Hjerte sockgarn 4-trådigt, färg2599 melerad blå-lila-svart
3 härvor (150g = 1350m) Malabrigo Lace, Baby merino, färg 4 Saphire Green

Från höger till vänster:
Höstfärgade glaspärlor, guldfärgad ring, max 5 mm stickor
Blåa fiskar i plast, silverfärgad ring, max 4,5 mm stickor
Gröna glaspärlor, guldfärgad ring, max 9 mm stickor

Jag skulle ju kunna rangordna dem själv och säga att detta är finast och det är förstapriset osv. Men - förstapriset måste ju vara att få det man själv helst vill ha, eller hur? Så jag vill att alla som vill vara med i utlottningen skriver vad de helst vill ha (valfri kombination) som nummer 1 på önskelistan och sedan vad de näst helst vill ha och sist tredjen helst.

Jag kommer att dra en förstaprisvinnare som garanterat får det som står högst på dennes önskelista.
Jag kommer att dra vinnare nummer 2 som kommer att få det som står högst på dennes lista utav det som finns kvar.
Och en tredje vinnare som får det som återstår.

Några frågor?

Kör igång - 3 önskningar var i fallande ordning.

Vinnarna kommer att dras på söndag 26/7 och kommer att presenteras i bloggen. Adresser och sådant reder vi ut efteråt.

19 juli 2009

Bättre?

Jag har röjt i två dagar nu och jag vet inte om det blivit så mkt bättre. Jag hade nästan rent och då bestämde jag mig för att gå igenom garnlagret (beredskapslagret) och då blev det lika stökigt igen, men jag är rätt nöjd ändå, för jag har fått sorterat en hel del och nu ska det bara upp på hyllan igen så kommer det att se väldigt mkt bättre ut, och en hel hög med garner till stickande hjälporganisationer har det också blivit.


Men jag har ju förstås inte lagt hela dagen på att städa. Idag tog vi en tur till Botaniska trots att det såg väldigt grått ut.

Det blev inget regn som tur var. Det var kvalmigt idag, inte jättevarm, men väldigt fuktigt. Vår fuktmätare inne i lägenheten står på 66%.

Till och med duvan tyckte det var svettigt och tog sig ett dopp.


Blommorna lyste som solar emot oss dock och många bilder blev det. Här kommer ett axplock.Yes, äntligen lyckades jag fånga humlan på bild

18 juli 2009

Små smycken

Jag skulle ju röja idag och det har jag gjort - lite... Som vanligt så finns det ju så mkt annat man fastnar i på vägen. Jag skulle t ex bara plocka ihop mitt verktygsskrin där jag förvarar lite tänger och annat som är bra att ha när man gör stickmarkörer. Innan jag hann stänga locket så hoppade dessa ut, nästan av sig själva. Märkligt...


Kanske några av dessa hamnar i gottepåsen som ska lottas ut när räknaren passerar 10.000.

Hmmm...


Någon har stoppat min arbetshörna i en stor låda, skakat om och sedan vält ut sakerna i mitt hörne igen. Så ser det ut i alla fall. Hur ska man kunna vara kreativ här? Hur ska man äns kunna ta sig fram till bordet? Det här duger inte. Det får bli en liten röjning...

17 juli 2009

Semester

Nu är det äntligen semester för mig och sambon. 4 långa lata veckor har vi framför oss. Jag vet att de kommer att flyga förbi som vanligt, men det bästa är att i år har vi inte mkt inbokat. Vi har en helg som vi kommer att åka till Skövde på festligheter, men i övrigt ingenting, hela kalendern helt öppen. Vi kan göra precis vad vi vill, när vi känner för det. Underbart. Jag hoppas att det blir några lata dagar vid havet och några riktigt regniga dagar då man kan kura i soffan med stickning och en film/bok. Och givetvis flera dagar där emellan.

Häromdagen kom ett paket med sprillans nya fibrer. Så jag hoppas det blir några dagar framför spinnrocken. Jag har ju lite idéer där också. Det finns tre projekt i kö. Dessa små karameller ska jag lägga fram till lyst en stund medan de bestämmer vad de vill bli...


Stickhjälpen har dragit igång en tävling/utmaning. Hur många Yemen-västar kan vi samla ihop till 31/8. Den som stickar flest får dessutom ett hemligt paket i posten. Ja, det är bara att plocka fram stickorna töser...

Sedan börjar det närma sig 10.000:e besökaren och jag har funderat på en liten utlottning. En liten ledtråd - det blir något stickrelaterat !!! Förvånade.... ? Fler ledtrådar kommer framöver.