12 september 2009

Två överraskningar och lite annat

Jag ligger lite efter i bloggandet. Jag har hunnit med en hel del sedan i onsdags känns det som.

Först ut en liten rolig överraskning till en jobbarkompis - ett virkat neck band (eller vad det nu heter). 4 dst tills ( första stolpen 3 lm) sedan utan att vända gjorde jag nästa stolpgrupp mellan stolpe 2 och 3 på föregående grupp. Snabbt och lätt gick det.

I torsdags följde jag med en kompis till garnaffären för att vara smakråd. Jag skulle inte köpa något, men innan jag åkte dit så tänkte jag att jag nog skulle behöva lite rött sockgarn och bestämde att om de hade röd Zauberball så fick jag lov att köpa det.

Och de hade massor av röda Zauberball, så det fick faktiskt bli ett litet inköp, men jag lovar jag har faktiskt varit inne i garnaffärer utan att köpa något - inte ofta får jag erkänna, men det har hänt. Min kompis däremot gick därifrån med två kassar med garn - två stora gossiga tröjor ska det bli.

Jag fick köpt knappar till min upp-ifrån-och-ner kofta också. Jag var inne på Bolla och hittade flera fina gröna knappar. Efter ett tags provande och funderande så fastnade jag till slut för en knapp och när koftan är färdig ska jag fota dem också, snart där nu - 6 varv kvar och lite trådar att fästa.

På fredag när vi kom hem efter en skön tur på våra hojar så låg det en liten överraskning till mig innanför dörren.

Det var från Stickhjälpen. Tack så hemskt mkt, underbart med presenter när man minst anar det. Titta på den underbart söta lilla fjärilen - som gjord för mig.

Detta är allt jag har tid för ikväll. Nu vill jag läsa era bloggar och fortsätta med mitt ullande. Ikväll trampar jag igång spinrocken efter flera dagars kammande. Och Åskmolnet har sagt att det vill bli ett tjockt fluffigt entrådigt garn och sedan vill det ligga runt min hals.

Mer om allt kammande och spinnande imorgon. Tills dess får ni ha en riktigt trevlig Lördagskväll.

5 kommentarer:

Garnhumlan sa...

Trevlig kväll tillbaka. Och jag kan säga att jag avundas dej. Jag vill också prova Zauberball!

Rosenvante sa...

Så söt den var din fjäril. Såg en massa ospunnen ull på marknaden idag, då tänkte jag på er som kan det där med att spinna.
Trevlig kväll

Toril sa...

Starkt gjort att bara köpa ett garnnystan! Må gott å kul att jag fått hamna på din blogglista!:) Vi bloggas:)

The Willow Fairy sa...

Kan varmt rekomendera Zauberball. Garnhumlan - du som sticka sockar måste ju absolut prova. det är så långsama färgväxlingar att de flesta mönster nog skulle komma till sin rätt.

Rosenvante - det är bara att falla för grupptrycket och lära dig spinna också ;-)

Och Torlir - klart att du hamnar på bloglistan, med så många bra funderingar.

Maria sa...

Roligt att du gillade stickmarkörerna, jag tänkte nog att fjärilen kunde passa dig :)
Det är förresten Änglastina som har gjort dem.