21 september 2009

Höstdagjämning och nya sockar

12 timmar dag och 12 timmar natt. Imorgon är natten längre än dagen och det börjar verkligen kännas som höst, även om dagarna kan vara och har varit väldigt fina hittills så känns det på morgonen och kvällen.

Jag tror att det ikväll blir en repris på gårdagskvällen, nämligen följande...
Jag har kommit på ett knep för att lura mig själv lite. Alla har väl någon gång drabbats av SSS, Single Sock Syndrome. Det är jätte kul att sticka sockar och de är lagom små och behändiga att ta med sig lite varstans, MEN man behöver ju två för att det ska bli ett par! Så jag har utarbetat en teknik. Jag stickar en ny stumpa (A) och sedan en ny till (B), efter det går man tillbaka och stickar en "gammal" dvs en A till, då har man ett par. Efter det så stickar man en ny (C) och sedan en gammal (B) och en ny (D) och en gammal (C) och en ny (E)... osv...

Det där med omväxling hjälper och eftersom jag nyligen avslutat ett gammalt par, Diagonal Lace sock, så var det dags för något nytt. Igår innan badet började jag därför på en ny strumpa av modellen Anastasia, ett mönster som kombinerar ett enkelt mönster med melerat garn. Mönstret finns på Ravelry. Efter badet ikväll kommer jag nog att ha kommit ända till hälen, den går väldigt snabbt. Och bra är det, för man kan inte få för många gossiga sockar så här års.

10 kommentarer:

Toril sa...

Åh lyllo dig som kan bada i badkar...å med LUSH dessutom:) ha en skön stund!

The Willow Fairy sa...

Mmmm.... Geofizz...

mc-chick sa...

Intressant metod det där... :-)

The Willow Fairy sa...

Vem vet, kanske det fungerar, par A är färdiga en strumpa B är klar och nu har jag påbörjat strumpa C. Vi får väl se. Om inte annat så är det en alldeles utmärkt ursäckt att börja på något nytt.

Rosenvante sa...

Hmmm...tror inte det hjälper för mig, skulle nog bli en drös med enfotade strumpor.

Annepålandet sa...

Haha, det var lurt, kanskje heg skal prøve det! Jeg pleier ellers å strikke ett par om gangen, og strikker sokkene paralelt - litt på den ene, litt på den andre, litt på den ene osv osv. Når den første blir ferdig, er den andre nesten ferdig også, og da går det fort å avslutte den. Det funker faktisk også fint. Bortsett fra at jeg har en del halve sokkepar da - der begge sokkene er halvferdige.... :p

Men det gjør ingen ting - det viktisgste er at det er gøy å strikke! Ha en fin uke!

Elisabeth sa...

Det hördes komplicerat ut.... Hade jag provat det hade jag säkert haft sockor till en bläckfisk efter ett tag! :-)

The Willow Fairy sa...

Hihi.. kanske enklare då att sticka båda samtidigt som några gör.

Signe sa...

Det läter som ett bra sätt. jag har just nu två sockar en A och nästan en färdig B och garn till flera trill, men komer liksom inte vidare. Till slut blir det roligare att sticka en sjal istället :).

Soili sa...

Hahaha......det där låter häftigt,var tvungen att läsa det 2 gånger innan jag fattade va du menade,det där tål att testas,eftersom jag lider av SSS isynnehet när det gäller vuxensockor,och jag har beställning på flera par raggisar.