09 september 2009

Härliga åskmoln


Inte alltid man blir så glad åt åska som jag blev idag. Visst gillar jag åska och men den kommer ju inte alltid lägligt, men denna åsk-grå-blå merinon i ett härligt dubbelt-upp fiberpaket från Spinspiration säger man inte nej till. Så mjukt som bara merino kan vara.

Det kliar i fingrarna att få börja spinna det, men jag vill nog vara lite mer organiserad denna gången. 200g kan räcka till något trevligt vinterplagg och jag vill gärna bestämma vad först. Jag är lite sugen på att göra lite mer än bara 2 trådigt.
Sugen på kabeltvinnat - men då måste man spinna väldigt tunnt och jag vet inte om jag har tålamod till det, sedan blir det ju inte så fluffigt mjukt som jag tror denna fiber vill bli...
Lite sugen på att testa core-garn igen - men det blir lite tjockt kanske. Har inte provat att sticka i det core-garnet jag har så jag vet inte alls hur det blir.
Får nog bestämma vad jag ska använda det till först och utgå från det. Någonting nära halsen och ansiktet kan det bli eftersom det är så mjukt.

6 kommentarer:

Elisabeth sa...

Dubbelåska, alltså! Jag landar nästan alltid på navajoply, för jag gillar inte blanda färger. Men den fraktala duvan jag precis såg blev väldigt snygg. Det är kanske bäst att göra som du och vänta på att ullen berättar vad den vill.

The Willow Fairy sa...

Ja...tack för att du påminde mig, den vill jag börja på ikväll. Jag tyckte jag förtjänade ett nytt projekt nu när jag äntligen blivit klar med strumpa nummer två... En halsduk i repititivt mönster - perfekt som jobbprojekt.Ska bli spännande om min teori håller i verkligheten...

Rosenvante sa...

Förstår att du blev lycklig av denna åska. Den är ju för härlig.
Tips på bilder, jag går in på google och söker på nått ord och kollar bilder. Ibland får man leta länge och ändra lite på sökordet, men nått kul hittar man nästan alltid. Lycka till

The Willow Fairy sa...

tack för tipset - att jag inte tänkte på det. Där brukar jag leta skrivbordsbilder efter årstider och annat.

Anonym sa...

Härliga färger! Tror jag måste ila till Spinspirations sida ett tag...

Susanne sa...

Oj vad mycket spännande att läsa här. Tack för dina trevliga kommentarer!! Blir ju väldigt nyfiken på kamning av ull .)