07 september 2009

Jag har Ullat...

Det har varit lite tyst här på bloggen och jag har knappt haft tid att läsa andra bloggar heller. Jag har ULLAT i flera dagar nu. Det är så kul att kamma ull, det går så smidigt och blir så fint.

Jag har spunnit ullen jag kammade i varberg och nu satt tänderna i värmlandsullen från Fale och den är så mjuk och så len. Bara den mellanbruna ullen var lite jobbig i början för den var lite kort för att dra ut topsband av, men med lite träning så gick det också bra. Snart klar med mina 2hg och det är inte mkt svinn. Jag får väga när jag spunnit klart. Det ligger fullt med små runda bollar av ull i olika färger. Blir ett självrandande garn med betoning på randigt. Jag ska försöka matcha så väl jag kan för skarpa övergångar, men det blir nog lite två-färgade stycken mellan de rena färgstyckena, fast det gillar jag ju och det är så mjukt och glansigt.

Jag har ockuperat köket och har kastrullen med vatten på spisen, ljudbok i cd-spelaren och en stor kopp te som alltid hinner bli kallt innan jag kommer ihåg dricka det. En kopp kan räcka i flera timmar - jag värmer det i mikron då och då. Imorgon är jag själv hela kvällen så då blir det nog ännu mer kammat, eller så kan jag inte hålla mig utan spinner upp allt också...

Men jag har inte bara ULLAT utan det har blivit en del stickat på mitt Drops-linne i CottonViscose också. Jag har avmaskat för ärmhålet nu så det känns som man passerat krönet, men jag bestämde mig för att göra kanten på ärmhålet efteråt det verkar lättast då jag vill ha det i de båda ljusare färgerna precis som nederkanten och uringningen kommer att bli. Så det kommer nog att ta några veckor till.

7 kommentarer:

Rosenvante sa...

Låter som du är totalt uppslukad. Linnet blir verkligen jättefint. Färgerna är urtjusiga.

Anonym sa...

Ullig och gullig och bara helt underbar sysselsättning verkar det som - och som vanligt blir väl slutprodukten något man blir grön av avund över.

fale artut sa...

Så Goa nystanen ser ut!
Man blir rakt sugen!

The Willow Fairy sa...

Tack för glada tillrop. Ullkamning är något alla borde prova, nästan lika meditativt som att spinna. Mjuk smidig stark ull som glider mellan kammarna lite som mäniskohår.

AnJa sa...

Jag ser att vi varit i ullandet båda två några dagar :-) Det ser spännande ut med ullkamning och det verkar bli väldigt fin ull att spinna av det. Önskar jag hade mer tålamod för det verkar man behöva :-)

Elisabeth sa...

Vad snyggt linne! Och den kammade ullen ser så mjuk och fin ut. Men kammarna verakr allt lite läskiga och vassa....

The Willow Fairy sa...

Rena mordredskapen, men effektiva...