27 september 2009

Symässa och utmärkelse

Symässa
Jag har träffa Tant Kofta hon var precis som jag hade tänkt mig henne. Inte bara utseendet då, för man har ju sett ett och annat foto på blogen tidigare, men den värme och spralliga entusiasm som jag hade förväntat mig levde hon helt upp till. Det känns alltid så märkligt när man träffar någon från bloggvärlden i verkligheten, för det känns som man har känt varandra länge fast egentligen har man ju aldrig träffats - skumt... och väldigt trevligt samtidigt.

I övrigt lyckades jag givetvis glömma bort kameran så det blev inga fler bilder från själva symässan, men efter Tant Kofta så fanns det ju inget som riktigt kunde mäta sig...

Men jag fick provat på nålbindning och jag tror jag ska ta ett övningsvarv i badet sedan, fast det är lång tråd så det kanske inte fungerar, får se. Kanske ett par muddar hade varit ett bra övningsprojekt.

Lite shoppat blev det också, men mest blev det en ganska tjock packe visitkort och broschyrer som kan vara bra att ha.

Utmärkelse
Jag har fått en utmärkelse från både AnJa och Garnhumlan - Tackar, tackar.


Det hela går ut på att man ska berätta 10 saker om sig själv. Som uppvärmning har jag varit inne och läst på många andra bloggar dit utmärkelsen redan hunnit fram. Många trevliga små insikter i folks personligheter och liv blir det. Jag hade extra kul när jag läste Mormors Bod hon berättar så bra.

Så vad blir det då om mig...

1. Att jag älskar GRÖNT är väl ingen hemlighet och när jag var yngre var jag en riktig skogsmulle och tillbringade de flesta lediga stunderna rännandes i skogen.

2. Jag tycker om de flesta djur. Har lite svårt att gilla getingar, men annars går det mesta. När jag och min bror bodde hemma så kom det hem många olika husdjur. Mamma satte gräsen vid ormar och salamandrarna fick bo i husvagnen, annars har vi haft det mesta utom ökenråttor och chinchillor och sådana där moderna saker som inte riktigt kommit till Sverige på 70-talet då jag växte upp. Fast KATTER är mitt absoluta favoritdjur.

3. Jag är LAT och gillar att dega i soffan med mitt sticke, alternativt i ett bubbligt, brusigt eller oljigt varmt bad. Det bästa med att vakna vid 6 på lördag och söndag är att vända sig om och halvsova några timmar till. Gärna med Kissen spinnandes bredvid.

4. Kjol, klänning eller tunika med leggings hellre än byxor. Jag är ingen Jeans-människa även att jag numera äger flera par. Jag gillar bekväma kläder. Och skor - jag skulle gärna vilja gå i klack, men mina stackars fötter vägrar - kärringknölar är ett förtret när man ska köpa nya skor, tacka vet jag sommarens sandaler.

5. Är en riktig gottegris och min stora svaghet är småkakor, gärna med havre i. Fast nu har jag bara ätit en kaka på fem veckor och tycker att jag varit riktigt ståndaktig. Inte heller har det slunkit ner speciellt mkt choklad - kanske en 10g ruta i veckan. Äter sedan semstern tog slut enligt LCHF metoden.

6. Älskar ULL, gärna helt färsk från fåret. Då är jag värre än katten och klappar och sniffar och njuter. Men jag blandar gärna ullen med lite silkiga fibrer för lite extra glans och lyxkänsla. Är numera stolt ägare till tre finullslamm/får... födda i mars så är de ju stora nu, men de har ju inte lammat än så rent tekniskt är de väl lamm ännu och första ullen klipps om en månad - så spännande.

7. Har världens bästa sambo - kelen, omtänksam, praktisk och har högvis med tålamod. Sedan är vi ju båda förstås inneboende hos världens underbaraste Kattfröken - 17 år och vet precis hur hon vill ha det och hur hon ska få det...

8. Lärde mig virka när jag var 8 år och sticka när jag var 10år. Sydde mkt egna kläder när jag var yngre och tyckte att inget i affärerna var som jag ville ha det. Lärde mig spinna när jag var 19 år, vilket är 19 år sedan nu, ungefär samtidigt lärde jag mig växtfärga och väva. Har även broderat en hel del och provat halmslöjd och näverslöjd och gjort spånkorgar. Gillar att jobba med händerna. Fast på jobbet sitter jag framför datorn...hmm....

9. Haft Mc-kort lite över ett år nu, tog två säsonger att ta det, men det var det värt. Nu är jag bara väldigt kluven mellan Mc-åkning och stickning... Så det brukar bli varannan gång för rättvisans skull...

10. Bor i göteborg i lägenhet, utan balkong men med trevlig gård och trevliga grannar, men min stora dröm är en liten stuga vid havet, gärna med stor tomt så man kan ha lite får och höns. Sambon vill ha garage och musikstudio, så det kanske inte är ett litet hus vi ska ha... Men än så länge har vi inte vunnit på varken Triss eller Lotto...

Nu så vill jag då skicka denna utmärkelse vidare. Många har redan fått den och många vet jag redan en del om, men jag har några nykomligar på min blogglista som jag skulle vilja veta lite mer om (och en inte så ny...). Så därför går den till...

8 kommentarer:

fale artut sa...

Underbara kort! Roligt att få veta mer om dig!
Ha det bra!

Rosenvante sa...

Oj, jag trodde jag visste mycket om dig redan, där fick jag. Så kul att få veta massor med nytt. Tur ni har en sådan härlig gammal kattdam som hyresvärd, det är inte många som har lyckan att få det ska du veta.
Sen är jag riktigt avis på dig, att du fått träffa Tanten i egen hög person, koftan alltså...

Rosenvante sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
AnJa sa...

Kul att se kort på er! Och så roligt att få veta lite mer om dig.

liene sa...

Vistt är det något specielt med Sy festivalen!
Hade varit nere bra tag ,men efter att ha varit där det pirar i fingrarna och huvedet bara rusar fult av ideer!

Sunna sa...

Det ser helt underbart ut på den mässan och jag hade gärna träffat er båda

Toril sa...

Kul å läsa om dig...å det visar sig att vi är inte så olika! Minus lya i Götet å mc-kort då:)
Visste inte förrän precis nyss att det var någon form av utmärkelse man kunde få (ibland är man lite trög, jag såg att någon hade skrivit ner tio sanningar å tyckte det verkade kul samtidigt som personen skrev att man skulle se det som en utmaning så då gjorde jag det) men jag bugar å bockar för den jag fick av dig! Må gott:)

Clara sa...

Tack! Vilken rolig utmaning! Jag har svarat på den nu på min blogg.