01 september 2009

Färdig Duva

Jag håller på att ladda upp videoklippen från ullkamningen till YouTube nu, men jag orkar nog inte stanna uppe så länge att det blir något inlägg om det ikväll. Får bli imorgon istället.

Ikväll kan jag däremot visa upp min Duva i Corridale. Det var den sista färgen i förra omgången av fiberklubben hos Spinspiration som nu äntligen blivit klar. Jag har väl inte jobbat riktigt helhjärtat på den hela tiden och annat har smitit före i kön då och då. Men nu är den klar och jag är hyfsat nöjd med resultatet. Kunde varit lite jämnare tvinnat, men det kan nog bli en halsduk i alla fall för det blev hela 325 m tvåtrådigt garn.

Jag provade fraktal fördelning av färgerna denna gången. Det går till så att man delar fiberbandet på längden en gång. Den ena halvan delar man i så smala strängar som möjligt och spinner den. Det blir då väldigt korta färgväxlingar.

Sedan tar man den andra halvan och antingen spinner den som den är eller delar på max två omgångar. Då blir det väldigt långa färgbitar. När dessa sedan tvinnas ihop så blir det smalrandigt inuti det bredrandiga, är tanken i alla fall. Jag får se hur det blir när jag stickar den. Det ska bli en "Red Skies at Night" Fast jag kanske borde döpa om den till "Duvan flyger i skymningen" Troligen gör jag den en repetition bredare. Så får vi se om färgerna blev som jag hade tänkt mig...

4 kommentarer:

Anna sa...

Så fint det är och det sättet att dela ullen ska jag också prova, tack för tips!

Rosenvante sa...

Det blev jättesnyggt.
Jag kan inte se filmerna, vet inte om det är min dator eller ditt upplägg det beror på.

The Willow Fairy sa...

Mitt upplägg. Jag håller på att göra om - göra rätt - får se jur det blir imorgon. Nu måste jag hoppa i säng. Jag är ingen nattuggla...

Anonym sa...

Mycket fint garn! Det sättet ska jag prova! Tack för tipset.