28 juni 2009

Värmebölja

Midsommarhelgen satt vi och huttrade och frös. Nu är man nästan utslagen av värmen. Men man ska inte klaga, snart är säkert regn och rusk här igen så det är bäst att utnyttja solen medan man kan. Jag har ju inte semester än så därför känns det extra viktigt att ta vara på de stunder man får. Så denna helgen har vi inte gjort något nyttigt alls utan bara latat oss i solen.

Man får en härlig medelhavskänsla när det är 18 grader kl 9 på morgonen. Jag och Madicken var ute och vattnade på morgonkvisten och Madicken var noga med att protestera när vi (jag ) skulle gå in igen.


Lusten att blogga smälte bort i värmen, men nu har den mobiliserat sig igen. Så vad är då nytt på stickfronten...

... Jo, jag har fått en släng av Startitis... så jag har lagt KOFTAN lite åt sidan, inte för att jag kört fast utan kanske för att en stor tjock yllekofta kanske inte är det bästa att ha i knät när det är närmare 30 grader i skuggan. Så istället har det blivit en färdig socka...


... en ny socka...

... en påbörjad tunika i Silkealpacka...


... fast mest känner jag mig så här...
Men nu är jag faktiskt hungrig för första gången sedan i morse, så nu ska jag fixa lite middag. Ha det så bra i värmen.

Ps. Klicka på bilderna för att komma till mönstren

6 kommentarer:

Tant Kofta sa...

Jag håller med, man får ingen yllekoftafeeling nu i värmen.
Ha det hälsar Koftan

fale artut sa...

NÄÄ, SJAL går bättre!

Rosenvante sa...

vilka (får man svära?) förbenat snygga strumpor. Håller helt med ang koftan, vi har nu 25,9 g inne just nu. pust, pust. Inget stickat här i kväll inte.

Anonym sa...

Ser ut som mina katter. De ligger uthällda på bron och rör inte en fena på dagarna. Yllekofta i knät ÄR en aning varmt, det håller jag med om. Å andra sidan har jag just en förstoring av virkad sommarhatt på gång (se min blogg) så koftan får vila lite.

Maria sa...

De grå strumporna är verkligen jättefina! Jag har inte stickat mönsterstickade strumpor, utan bara vanliga tidigare. Efter att ha kollat runt på en del bloggar ser jag ju att strumpstickning med mönster är väldigt populärt och jag blir inspirerad att sticka ett par. Trevlig blogg du har! :)

StitchOrDie sa...

jättefin socka! härligt garn. och lilla katten är bara för söt.