03 juni 2009

Rainforest

Tant Kofta har en rolig "uppifrånochnerföljaJohn" på gång. Jag har stickat uppifrån och ner med runt ok en gång, men aldrig i raglan. Så det ska bli riktigt kul att testa något nytt, speciellt som det är väldigt många som ska sticka "samma" kofta. Ska bli kul att se alla olika modeller som det blir av samma instruktioner.

Så fort jag hörde/läste om det så kastade jag mig in i min garnhög och titta vad jag hittade - 560g handfärgad (från Fleece Artist) och handspunnen (av mig) 50%BFL och 25% Wensleydale 25% Teeswater i färgen Rainforest.

Den var på väg att bli en sjal, men jag tappade intresset. Jag älskar sjalar, men ärligt talat en kofta är mer praktisk. Så det var inte svårt att repa upp det jag hade stickat.

Tack vare det jag hade stickat vet jag nu att jag ska använda stickor 5,5 och det blir ca 14m/10cm. Bra början. All set for Sunday

5 kommentarer:

fale artut sa...

Men huvvaligen, det blir nog Fale Artut!

Rosenvante sa...

Skönt att du vet vad du ska använda för garn, jag har inte bestämt mig ännu, men har en idé OM jag nu ska vara med. Fast jag är ju sugen, vilken vånda jag har nu ska du veta. Har ju lite att stå i liksom ändå här.
Jag vet faktiskt inte varför Müsli heter som han heter. Jag fick han av min älsta dotter Julia för några år sedan. De hade flyttat till Gävle och han fick inte gå ut där. Satt i fönstret och tittade eller åt hela tiden, jättetråkigt alltså. Så när de var hemma över julen fick han stanna kvar här med mina andra katter, så han skulle kunna få vara ute och det har gått jättebra.

Tant Kofta sa...

Klokt garnval!

The Willow Fairy sa...

Ja det är ju grönt...

Anonym sa...

Vilket underbart garn, jag älskar verkligen den färgen. Att kunna spinna själv skulle jag också vilja kunna, var kan man lära sig sådant? Jag är så avundsjuk på alla er som är så duktiga och engagerade i att karda, spinna och färga själva. Det måste vara en underbar känsla att bära något man verkligen gjort alldeles själv från grunden.