23 juni 2009

På spåret igen

Och hej vad det går...Nu har jag kommit längre än jag hade innan jag repade upp häromdagen. Känner mig betydligt nöjdare. Jag hoppas bara att ärmarna inte blir för stora. Jag kan ju minska ganska snabbt mitt under om så skulle vara fallet. Jag tycker om att ha lite extra utrymme upptill för jag har inte direkt pinnsmala överarmar och oftast är det ju där man har extra tyg i form av topp/blus/T-shirt under koftan och jag avskyr när det knölar sig.Men snart måste jag nog tänka på ärmarna. Jag nöjer mig gärna med 3/4-ärm, men jag tror jag stickar klart dem innan jag fortsätter mkt längre på koftan så jag vet hur mkt garn jag har kvar. Jag vill ju inte ha den midjekort. Hade hoppats på ca 50cm i alla fall.

Under tiden jag stickat/repat upp/stickat om så har jag fått massor av idéer med olika skärningar olika mönster och flätor mm så jag tror inte detta är sista gången jag stickar på detta viset. Och bara den känslan att när jag maskat av sista maskan så finns det inget att sy ihop och inga kanter med oändligt antal maskor att sticka på i efterhand. Bara att ev. pressa lite och ta på sig.

Tack tant Kofta

5 kommentarer:

StitchOrDie sa...

ser mycket bra ut!

Rosenvante sa...

Håller helt med dig, TACK Tant Kofta. Skönt att du är så långt nu att du kan börja fundera på ärmarna. Jag har också gjort några varv och har börjat fundera på nederkanten nu. Visst är det så att det här har gett mersmak. Helt klart kommer det att bli fler koftor framöver. Men först några små babysaker för mig (kanske).

fale artut sa...

Så bra du får till det!
Jag kommer nog också att göra fler vad det lider..
Mycket flexibel modell som kan varieras i det oändliga!

Tant Kofta sa...

Det var mödan värt att börja om!
Görsnyggt!

Rosenvante sa...

Hallå där, hur går det för dig? Jag har börjat på en ärm nu, men det är så varmt att jobba med den just nu.
Titta över till mig och se vad jag har till dig på min blogg.