18 juni 2009

Ett steg fram och tre tillbaka....

Så här långt hade jag kommit på Koftan...


... sedan gjorde jag så här...


Anledningen var att den blev på tok för vid i ryggen och även lite över ärmarna tror jag. Det beror på strukturmönstret som liksom drar ihop sig och när man då går över på slätstickning blir det fasligt brett helt plötsligt. Så jag repade upp allt och minskade lite maskor på rygg och ärmdelen. Fram blev det väldigt bra utan minskningar, dels för att jag har kvar en bred mönsterpanel och dels blir det en naturlig form över brösten.

Så nu får jag pinna på över helgen...

Jag tröstar mig med att min Jacky Gauld blommar.

8 kommentarer:

Rosenvante sa...

Nu tycker jag riktigt synd om dig. Skulle bara göra en snabb koll innan sängen och fick se ditt inlägg och var bara tvungen att logga in och kommentera. Hoppas du kommer ifatt om inte så gör du det nog snart. Själv har jag inte rört nålarna idag, har haft lite annat att stå i som du nog förstår. Nu är huset fyllt med 5 ungdomar, tre kommer i morgon förmiddag samt en hund. Så det finns lite att pyssla med.
Ha en riktigt skön midsommar och jag hoppas det inte bara regnar vid dig.

Signe sa...

Bakåtstickning är aldrig kul, men det är ju ibland värt det för även om det ofta blir ok ändå, så kommer man själv aldrig vara riktigt nöjd. Det ser ut att bli en urläcker kofta i alla fall.

Annepålandet sa...

Samme her - en frem og to tilbake. Jeg har aldri rekket opp så mye i mitt liv jeg - pleier ofte å være nøye med å velge garn og oppskrift som passer sammen, og måle ofte, og da blir det som oftest bra. Men her - som vi skal beregne selv, blir det bare tull. Stygt blir det også, hos meg. Jaja, det er bare å prøve igjen, for jeg SKAL få det til!
Ha en fin midtsommar!

Anonym sa...

Aaaaarrrghh det måste ha gjort ont! Lider med dig. Vi kunde ha bytt lite. Jag har en känsla av att min blir ganska tight, men intalar mej att det är den modellen :-) Önskar dig en trevlig midsommar!

Tant Kofta sa...

Det kommer att bli BRA!
ha det gott hälsar koftan

The Willow Fairy sa...

Visst kommer det att bli bra - vilket år som helst... ;-)

metamorphosis sa...

Gissar att det var måttligt kul att repa upp - men hellre bakca och göra om så att det blir bra än att sitta och gräma sig över att det inte bkir riktigt bra...

mc-chick sa...

Den kommer ju bli supersnygg när den är klar. Då är det absolut värt att repa upp!! Hoppas du haft en skön midsommarhelg.