04 maj 2010

Slottis 3/5

Tack för alla gratulationer från i söndags. Jag inser att disktrasan var något malplacerad i sammanhanget, men hjärnan var i något stand by läge just då. Nu har jag en disktrasa till stickad, men jag sparar den till ett senare tillfälle.

Idag vill jag visa upp lite vårbilder från Slottskogen eller Slottis som vi brukar säga. Vi talar sällan om Botaniska trädgården heller utan det blir mest Botan och pratar vi om Trägårn så är det Trädgårds Föreningen som avses, man har ju en viss vana vid att alla i ens närhet vet precis vad man pratar om...

Men igår promenerade jag alltså genom Slottis på vägen hem från jobbet. Och här kommer ett litet urval bilder.

Jag tog mig ända upp i utkikstornet för en gångs skull - utsikten är fin över stora delar av stan och en hel del natur också.

Jag älskar att titta lite lätt kisandes på en blandskog under våren. Det är underbart med färgväxlingarna med allt från mörk gran till skir björk och lila ekar.

Det nya pariserhjulet/Göteborgshjulet skymtar strax bredvid "läppstiftet" = Skanska skrapan = vit hög byggnad med röd topp...

Om man anstränger sig lite kan man se havet också.
(mkt zoom - mkt sudd)

Väl nere igen skulle jag fota vitsippsdrivor, men se vad som strosade förbi utan att ta speciellt stor notis om mig...

Storstadsdjur är inte så värst rädda av sig...

I den här slänten låg jag och kröp på alla fyra (säkert till omgivningens stora förvåning/förtjusning) för några veckor sedan för att fånga ett par vitsippor i vardande...

Inte bara vitsipporna har slagit ut utan även harsyran med sina skira vita blommor - en blåblodig blomma! Kvisten precis framför är blåbärsris som också är på gång.

Det växer så det knakar i varje liten buske nu. Här är en riktigt tidig azalea, annars ser azaleadalen rätt död och risig ut än så länge, men det dröjer säkert inte länge förän även den är översållad av blommor.

Så gå ut och njut - snart är den här underbara hänryckningens tid (som Susanne uttryckte det) förbi, det går alldeles för snabbt.

9 kommentarer:

kristina sa...

Hej!
Åh, vad det ser vackert ut! Göteborg är en fin stad!
Kommentar från min blogg:
Sjömanshjärtan är släkt med nämnda blommor, men försinner helt från jordens yta ca en vecka efter att blomningen är över. Det är väl så sjömännen gör? De kommer och försvinner och man tror att de inte finns, men de kommer troget tillbaka. Lite större för varje år. Storleken är ungefär som fänrikshjärtan.

Anonym sa...

sådde jag ett litet frö........ väldigt fina bilder. det är en underbar tid nu

M

Cecilia sa...

I bakgrunden hörde jag på What a wonderful world med Louis Armstrong, nästan otroligt lägligt till dina fantastiska bilder från min hemstad som jag rör mig i, tittar på men sällan ser. Så fantastiskt! Lite magiskt med rådjuret!

Renée sa...

Tur att det inte var ett vildsvin som gick där och strosade;-) Fin omgivning ni har ni Göteborgare! Jag bor ju i mörkaste småland...

Carola sa...

Åh vilken härlig lite utflykt. Du har så rätt. Det är alldeles för snabbt över den här tiden på året. Jag borde verkligen gå ut. I morgon kanske. Nu är det lite för sent och det är kallt som pockern här i Skåneland ikväll.

Rosenvante sa...

Härligt med sådana fina oaser i storstaden. När vi går med Ines på kvällarna och går till fågelsjön, brukar jag bara stå och njuta av fåglarna och alla färgskiftningar som är nu. Ja, det är verkligen en härlig tid och så mycket som händer nu. Du fick verkligen till fina bilder och vilken tur att ett rådjur råkade befinna sig där också.

Maritas Maskor sa...

Hej,
Jag har inte varit på hugget på ett tag med bloggandet, så jag får önska grattis till både födelsedag och förlovning så här i efterhand!
Marita

AnJa sa...

Tack för härliga bilder! Det var mycket länge sedan jag var i Göteborg. Yngsta sonen gjorde en skalloperation där 1995 så det blev ett antal besök åren därpå. Det är en vacker stad!

mc-chick sa...

Åh vad fina bilder!