09 maj 2010

Senaste nytt

Svårt att motstå ett nytt garn... skulle bara provsticka lite... det gick bra - alldeles för bra. Nu blir det en kofta...

Det är en upp-ifrån-och-ner-kofta. Jag vet ju inte riktigt hur långt 650m på stickor 3 räcker. men jag är nöjd om det blir en kortärmad midjekort kofta.


Jag började med en I-cord (scrolla ner på sidan till I-cord instruktion) på 9 maskor - 8m till fläta och 1m slätstickad för att använda till att plocka upp maskor i senare. Jag la upp maskorna med provisional cast-on (scrolla ner även här), stickade ca 30 cm med flätvridningar vart 4:e varv. Utefter långsidan plockade jag sedan upp 79 nya maskor och plockade upp de 9 maskorna i startändan på I-corden och hade så totalt 97 m.

Detta blir nu nacken och axlarna. Jag gör koftan V-ringad så jag forsätter med flätan längs med framstyckena och ökar innanför flätan tills de möts mitt fram.

Förra gången jag stickade en upp-ifrån-och-ner-kofta fick jag plocka upp hur många gånger som helst. Vi får väl se hur det går denna gången...

Och de övriga projekten då?

Tapestry-koftan går framåt. Några varv kvar på andra ärmen och sedan är det bara nedersta hälften kvar. Svårt att fota just nu.

Ishbel växer. Stickar in små livlinor efter varje sektion eftersom jag inte vet hur långt garnet räcker.

Och dubbelstickningen går snabbt framåt med tanke på att jag bara stickar på rasterna på jobbet. Det är en riktigt rolig stickning och jag har kommit halvvägs nu.

13 kommentarer:

Tant Kofta sa...

Så snygg och spännande koftan ser ut att bli!

Anette sa...

Vad du är duktig! Den koftan blir nog härlig.

AnJa sa...

Shit pommesfritt vad den halsringningen var snygg! Den vill jag ha på min uppochnertröja men orkar nog inte repa upp och börja om.

The Willow Fairy sa...

Man kanske kan fiffla dit en efteråt?

Renée sa...

Det du skriver (beskrivningen alltså) låter som rena grekiskan för mig... Är dålig på mönster men håller på att lära mig sakta men säkert... Fina grejer du gör!

Heldri sa...

Snyggaste halsringningen jag sett på länge! Ska bli spännande att se det färdiga resultatet.

Förstod jag dig rätt i att du stickade en i-cord men gjorde helt vanliga flätkorsningar med jämna mellanrum för att få till den snygga kanten?

The Willow Fairy sa...

Stämmer Heldri. Och det blir snyggt på baksidan också :-)

mc-chick sa...

VERY pretty kofta!!

Stickfantomen sa...

Grattis till vinsten hos Deisy! Det var så jag hittade hit. Wow! Den kantstickningen är hur fin som helst, ska absolut testa. Men snälla! Vad heter garnet?

Cecilia sa...

Det där blir minsann ingen vanlig kofta! Ser ut att bli enormt fint.
"Provinsional cast on" har korsat min väg ett par gånger de senaste dagarna, jag tror att det är det jag gör i tån på sockor när jag börjar där men tror att det finns enklare sätt att göra än jag gör...ska klicka på din länk när nästa hål i tid-rums-väven uppstår!:-)

Sunna sa...

garnet ser underbart ut

The Willow Fairy sa...

Garnet är Merino 2/6 av Fleece Artist, inköpt på garnkorgen.se.

Det finns tydligen många olika provisional cast-on. Den som jag gör involverar en virkad uppläggnings kant, men den som visas i videon är mera två trådar snodda runt varandra. Huvudsaken är ju att man kan plocka upp maskor i startänden senare.

Susanne sa...

Hoola Bandola vad snyggt!! Den koftan blir nåt extra och tack för tipsen.