12 april 2010

Titta...

... vad man kan hitta när man kryper omkring på marken. Borde väl haft näsan vänd mot solen när det var så härligt väder idag, men jag hittade så mkt kul på vägen hem från jobbet.

Klicka på bilderna för en större upplevelse.


Bananerna växer ur den fuktiga marken i år också ...

Viburnumen har blommat länge nu, men fick vara med ändå...
Påskliljorna utefter husväggen är i full blom och besökta av en flitig humla...
Denna blomma vet jag inte vad den heter, men fin är den
Ännu är det inga mattor av tusenskönor, men de är på god väg
Våren har verkligen kommit med stormsteg och det är som vanligt att anpassa sig - ska man frysa på morgonen eller svettas på eftermiddagen?

12 kommentarer:

Rosenvante sa...

Härliga bilder som man blir glad av. Håller med dig, frågan finns där varje morgon. Idag frös jag hela dagen, det blev inte varmare och då ångrade jag mig att jag inte klädde på mig mer på morgonen.

Therese sa...

Åh, nu är jag riktigt avundsjuk!

Cecilia sa...

Jättefina bilder! Och underbara motiv! :-)
Vad sa man förr; vintern ska frysas in och våren svettas?!

Anette sa...

Vilka fina bilder! Det var så man kände doften av vitsipporna, som f.ö. är mina absoluta favoriter:)

AnJa sa...

Tack för att du visar hur det skulle kunna komma att se ut även här om nu den j---a snön kunde tina bort... Jag är avis på din blogg-layout. Verkligen skitsnygg!

Renée sa...

Ni är lite före i vädret mot oss måste jag säga. Jag har bara hittat tussilago än så länge...

Toril sa...

Vårens små tecken..som vi har längtat efter den tröttande vintern...
Kram till dig

Anna sa...

Här går jag och är lycklig över krokusar och blåsippor och så får man se såna här bilder! Men så har jag gjort fynden i kallaste Norduppland oxå. Men med den takt som allt slår ut här just nu står det inte på innan pionerna blommar!

teresa sa...

Bättre än bäst!! Härliga bilder.
När jag var liten fick jag lära mig ordspråket; "Man ska svettas på våren o frysa på hösten", dvs man får inte klä av sig för tidigt på våren... men nu är jag ju vuxen o kan göra precis som jag vill, när inte barnen är i närheten... Ha det fint!

The Willow Fairy sa...

Har också alltid hört just att hösten ska frysas in och våren svettas in, så jag antar att det är som det ska. Men man får försöka med lager på lager tekniken så man kan klä av sig allt eftersom...

Det har hänt väldigt mkt bara på lite över en vecka nu sedan det fina vädret slog till. Varje dag hittar man nya saker. Det är skönt att höra att det även går frammåt upp i norr och ni kommer ju i kapp oss väldigt snabbt.

kristina sa...

Underbara blomsterbilder, som visar att din trädgård har kommit längre än min! Vitsipporna är kanske lika, men det ser jag inte förrän i morgon.

The Willow Fairy sa...

"min trädgård" består dels av slottskogen och dels av gården mellan husen och där är det skyddat söderläge och husvägg som hjälper till. Fast jag blev förvånad av påskliljorna som kom utan att jag riktigt märkte det - en dag var de bara där.