08 maj 2010

Inte alltid lätt...

Det är inte alltid lätt att få till ett inlägg här på bloggen. Det är så många faktorer som samverkar...

Nr 1 - Man ska vara vaken. Själv somnade jag i soffan redan vid sju igår. Vaknade till lite och lullade in till sängen och vaknade sedan framåt elva och var vaken tills jag hade piggnat till, men då var klockan halv ett och det var dags att gå och lägga sig igen...

Nr 2 - Man ska ha tillgång till datorn. Inte alltid det lättaste - se själva...

Nr 3 - Man ska ha något att visa upp. Men även här är det ibland svårt att få komma till...

Men till slut kommer allt på plats och man får visat upp allt nytt och fint för sin omvärld.

Igår låg det ett trevlig paket på hallmattan när jag kom hem. Jag visste ju vad det var, men det var minsann inte det lättaste paketet att göra inbrott i. Hade kanske varit både lättare och snabbare att hämta saxen, men enveten är man ju...

Inuti låg underbar ull från Fale Artut. Egenodlad värmlandsull, färgad och kardad till ett underbart väldoftande flor. Svårt att få färgerna rätt på kort, men detta blev nog bäst.

Jag hade inte hur mkt tid som helst på mig heller för då hade floret blivit totalt kattnappat...
Har inte bestämt vad det ska bli ännu - tavla eller garn... Tills vidare ligger det utom räckhåll men på lagom titt-nivå bakom glasdörrar.

Under veckan har det pågått spinning - nej inte den svettiga varianten utan den mer lugna meditativa sorten och här är resultatet.

Av silke i färgen Pärlemor och BFL i färgen Bleka drömmar...
(båda ihandlade förra året på Spinspiration)

...blev det en skönskimmrande härva garn. 134g två trådigt garn, 255m och ca 8 wpi och en liten slatt silke blev det kvar. Kanske spinner jag det med lite pärlor till matchande kantgarn så småning om.


I morse fick jag en obändig lust att virka mormorsrutor till Stickhjälpen och egentligen behöver jag svart garn till kanten men jdet är sådant ruggigt väder idag, 4 grader och regn, att jag inte vill gå ut. Det får bli nästa helg för den är lång, då kan man slösa tid på att åka till stan och shoppa lite garn. Det pågår ju dropsrea och både Baby Merino och Karisma skulle passa bra. Under tiden kan jag virka innerdelen i lite olika restgarner.

Ha en fortsatt bra helg.

8 kommentarer:

Renée sa...

Å vilka söta katter du har! Den mörka var lik min syrras kisse. Kul att du kan spinna ditt egna garn, skulle så gärna vilja men jag tror att det är för jobbigt för mig. Jag vill men min kropp vill ju inte! Ha en trevlig helg!

Cecilia sa...

Det blev ett grant garn! Och alldeles unikt.
Det är bra att kroppen bestämmer ibland och ser till att man vilar. Jag tog en tupplur idag på eftermiddagen, riktigt skönt!

The Willow Fairy sa...

Ja att lyssna på sin kropp är inte heller alltid så lätt...Idag har det varit riktigt segt väder. Vi har haft tvättstugan så det var ju passande väder...

Carola sa...

Vilka underbara kattbilder :) Speciellt den på Asteria där hon sitter med huvudet på sned och tittar på det läckra garnet! Jag älskar att se vilken stor del av ditt liv kissarna är :)

The Willow Fairy sa...

Dessa är verkligt nyfikna och sällskapliga kissar. Det är bara när de sover som tyngst mitt på dagen som man kan få en stund för sig själv, annars är de alltid i samma rum om inte i samma möbel... Så de kommer nog att synas på fler kort framöver...

Anette sa...

Det ser nästan ut som att Asteria sitter och funderar på vad hon ska sticka av det underbara garnet:) Är det hon som är ute på nätet och letar mönster på den första bilden? Klappa dom gärna från mej!

AnJa sa...

Ge sötnosarna en klapp från mig åxå! Garnet blev ju verkligen läckert. Och jag kan tänka mig känslan i Falefloret :-)

mc-chick sa...

hehe ja, det är ju bra om man iaf är vaken när man ska blogga...

mycket fint på alla bilderna. :-)