27 april 2010

Sju ...

Jag har fått en Award av Rosenvante... Hmm... en award med krav... Inte mindre än SJU saker ska jag berätta om mig själv - sju saker som är intressanta kan man ju då anta - sju saker som jag kanske inte berättat tidigare - inte lätt...

Undra om man kan be någon annan berätta... som min sambo till exempel... Skulle jag våga överlåta författandet åt honom? Skulle jag gilla det han skrev? Skulle ni? Ja ni nyfikna läsare skulle säkert kasta er över det mesta...

MEN - nu är han inte hemma annars hade det varit en intressant och spännande vinkling - kanske ett uppslag på kommande utmaningar.

Inte lätt att hitta nya saker hela tiden. Men jag börjar så får vi se var det slutar.

1. Jag är en morgonmänniska (jo mamma det stämmer). Har jag inte kommit igång med något för 10 så kan jag lika gärna ligga kvar i sängen för då blir det ändå inget gjort.

2. Av denna anledning är jag oftast på jobbet vid 6-tiden redan, för då har jag hunnit med det mesta före 9 då alla möten drar igång - möten som oftast håller på olika variationer till 3-4-tiden på eftermiddagen...

3. Därför är jag oftast väldigt trött på kvällarna och kan bli irriterad på folk som ringer efter halv 10 på kvällen, för då har jag oftast hunnit bädda ner mig med en bok ett par minuter innan jag slocknar.

4. Jag är inne i en läsperiod. Ja inte så att ni behöver vara oroliga för mitt stickande för för det mesta blir det talbok utom i badet, i sängen och på spårvagnen.

5. Jag har en hög trave med böcker på sängbordet och igår toppades högen av Knit Two - fortsättningen på livets aviga och räta. En bok - Photographing Fairies - ligger på posten och väntar för jag orkade inte hämta ut den idag. I högen samsas Marion Zimmer Bradley - Avalonserien, Kate Mosse - Sepulchre (Kryptan) och Labyrinth (Labyrinten) och Marian Keyes - Anybody Out There och The Brightest Star in the Sky. Jag läser helst på Engelska om det är orginalspråket.

6. Min musiksmak är lika varierande som bokintresset. Smakprov finns i högersidan - tryck på play och bläddra i menyn.

7. I år har jag satt upp mål för (delar av) mitt sticke. jag vill under året lära mig 4 nya tekniker - Tvåändsstickning (klart), dubbelstickning (påbörjat), entrelac/näverstickning och skuggstickning. Känns bra med lagom stora utmaningar i greppbart format - grytlapp, sittdyna, halsduk, sockar (?).

Titta det gick ju att få ihop lite saker som kanske kan vara till nytta och nöje för nyfikna själar där ute i cyberspace.

Nu är tanken att man ska skicka vidare till 7 nya bloggare. Jag brukar bara skicka Awards rakt ut till alla som kikar in. Många av bloggerskorna på min lista har redan haft denna, men jag har några nya tillskott på min lista som jag inte vet så mycket om så jag skickar vidare till dessa.

Viffla
Stickerska utan stock (inte längre nybörjare...)
Susilulls skapelser

Ha en trevlig kväll.Förmiddag

Eftermiddag

9 kommentarer:

Cecilia sa...

Du tänkte som jag, jag bad min familj säga varsin sak som jag kunde skriva...och det gjorde de men jag censurerade!

En intressant blandning av böcker!
Tråkigt nog finns inte Livets aviga och rät som ljudbok ännu, kanske måste masa mig till att läsa med ögonen...

Kissarna ser lite piggare ut på eftermiddagen och så har de ju bytt plats med varandra, väldans energiskt! :-)

The Willow Fairy sa...

Kissarna gjorde vad katter är bäst på mest hela dagen igår som det ser ut... Eller så fick sambon tag på kameran just de gånger de låg still...

Viffla sa...

Tack så hemskt mycket! Himla söta katter du har! :)

Rosenvante sa...

Trots att jag läst din blogg över ett år, fick jag veta lite nytt. Hade varit kul och läst sambons 7 punkter, men det får du ta nästa sväng.
Undrar hur de bytte plats under dagen. Här finns vissa favoritplatser och då är de hur snabba som helst på att byta trots att de bara sover. De är för mysiga.

Carola sa...

Inga kärringknölar här, men väl tjocka vader och ovana att gå i klackar. Jag är mest rädd att jag ska bryta benen av mig.

Susilull sa...

Alltid kul att läsa "sanningar" om er där ute i bloggvärlden. Men svårare att skriva egna, jag funderar för fullt!!

Stort tack för awarden, snälla du!

P.s korgarna hittade jag på Åhlens!

Cecilia sa...

Tack för dina kommentarer! Det känns liite som du vänlig men bestämt puffar mig mot spinnandet?! :-)
Jag kan behöva lite knuffar, det har gått lite segt, behöver nog mer sammanhängande stunder än jag haft på ett tag!

Kragen är typ yo, k2tog och så tre räta varv. Stickad från sidan och så lite kantmaskefiffel, ökningar och minskningar...

AnJa sa...

I nästa liv ska jag vara katt. Livets aviga och räta är precis utläst. Den var så bra så jag ville aldrig att den skulle ta slut!! Härligt med sådana böcker. Visste inte att det kommit en efterföljare. Tack för den infon. Ska genast uppsöka biblioteket.

Elisabeth sa...

Sepuchlre hade jag inte läst, måste åtgärdas.... Det här med att ringa sent håller jag med om - men så har jag också växt upp med att ringa efter halvti, det gör man bara inte. Vilka fantastiska posörpuser, de ser ut att ha ett lyckligt lyxliv!!!